Cozmanciuc, numarul 2 din PNL în conducerea Camerei Deputaţilor!

Liderul filialei PNL Neamţ primeşte din partea partidului una din cele mai importante funcţii din conducerea Camerei Deputaţilor, care revine PNL conform algoritmului politic din acest for. Astfel, PNL îl va avea în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pe Cătălin Predoiu ca vicepreşedinte şi pe Cozmanciuc în funcţia de secretar. PNL a obţinut, de asemenea, şi preşedinţia a două Comisii de specialitate.
În ce priveşte organizarea internă a PNL în această Cameră a Parlamentului, Raluca Turcan a fost aleasă liderul Grupului PNL, iar Gheorghe Andrei Daniel, Nicolăescu Gheorghe-Eugen, Olar Cornel, Schelean-Şomfelean Valeria-Diana, Ştefan Ion şi Oprea Dumitru au fost aleşi vicelideri.

Desemnarea lui Cozmanciuc în funcţia numărul 2 din Camera Deputaţilor care a revenit PNL arată că acesta este bine văzut de conducerea partidului, indiferent de mişcările care au loc de asemenea la vârful respectivei formaţiuni politice.

PNL a obţinut la alegerile parlamentare 20 de procente, adică organizaţia judeţeană a picat pe media naţională a partidului. Mai exact, PNL Neamţ a obţinut cu 30 de sutimi sub media naţională. Dacă nu ar fi fost pierdută bătălia în municiipile Roman (diferenţă de 12 procente în favoarea PSD) şi mai ales la Piatra Neamţ (înfrângere ruşinoasă PNL, care a obţinut cu 26 de procente sub PSD), altul ar fi fost şi scorul obţinut pe judeţ de PNL.

Culmea este că, faţă de Piatra Neamţ unde PNL are primar şi circa 40 la sută din consilierii locali, liberalii au obţinut scoruri mai bune chiar şi în unele comune cu primar PSD şi unde au chiar şi doar 2 consilieri locali. Dar încurcate sunt căile campaniilor electorale…

Revenind la Cozmanciuc, acesta are nu doar susţinerea centrului (care nu uită atât de uşor efectele conducerii şi certurilor de acum câţiva ani, când PNL Neamţ coborâse sub 10 la sută) ci şi a peste 80 la sută din organizaţiile locale. Tentativele de debarcare a acestuia (despre care se vorbeşte neoficial, la nivel de intenţie) pe calea unui puci intern nu ar face decât să-i consolideze poziţia pe care a venit acum 2 ani când, vorba unui hâtru liberal care a văzut şi ştie multe, „Peneleul la Neamţ era… capră”.

D.V.

 

2 thoughts on “Cozmanciuc, numarul 2 din PNL în conducerea Camerei Deputaţilor!

 1. Amice cosmanciuc este secretar la camera deputatilor nu numărul 2. Numărul doi sunt vicepreședinții apoi chestorii si mai încolo secretarii. Daca tot iei scame de pe cosmanciuc ar trebui să cunoști ierarhia.

  Admin: incearca cu „amice” cu amicii tai.
  Traducere pt carcotasi care nu stiu sa citeasca.
  „Nr 2 din PNL” – deci din aia de la PNL e al doilea…
  „conducerea camerei deputatilor” – forul de conducere. Adica din ce a prins PNL, pozitia a 2-a care a revenit acestui partid i-a fost atribuita respectivului.
  Treci pe la casierie sa-ti iei simbria de postac fara creier!

Lasă un răspuns