Cozmanciuc, nemulțumit de explicațiile lui Carmen Dan: „Tardive, incomplete, incoerente!”

<<Cred că declarațiile ministrului de Interne Carmen Dan sunt tardive și suficient de neclare pentru a dovedi că este nevoie de răspunsuri mai ample cu privire la incidentele violente din ziua/seara de 10 august.
Mai mult chiar, nu sunt coerente și au venit oricum prea târziu (10 zile) deși răspunsurile trebuiau oferite mult mai repede. Demontarea unor manipulări nu se face după 10 zile, mai ales când vorbim de o instituție ca cea a ministerului de Interne, și mai ales tinand cont de gravitatea acuzațiilor. Și totuși după ce a trecut o perioadă atât de mare de timp, concluzia dedusă este că vinovați sunt de fapt cetățenii?!?>>, spune deputatul Mugur Cozmanciuc, șeful PNL Neamț.

Din cauza acestor ambiguități ministrul de Interne trebuie să vină și să ofere explicații inclusiv în fața celor de la Comisia de Apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru că altfel lasă loc de mai multe interpretări și manipulări, mai spune liderul PNL Neamț.

Cozmanciuc dă și câteva citate din declarațiile ministrului de Interne din care rezultă că Jandarmii au comis brutalități întrucât comandanții lor nu au reușit să găsească soluții la problemele apărute:

”Ora 18.48 – apariția în Piață a primelor persoane cunoscute ca făcând parte din galeriile de fotbal. Raportul menționează că venirea acestora în perimetrul în care se desfășura nu s-a făcut în grup organizat, ceea ce a împiedicat Jandarmeria să dispună măsuri de blocare a accesului acestora în piață.

Una din concluziile raportului este că modul de exercitare a violenței asupra forțelor de ordine a avut un caracter de noutate, reflectând o mutație în plan acțional. Astfel, agresiunile s-au manifestat individual sau în grupuri organizate, de-a lungul întregului dispozitiv, cu mobilitate crescută, atât în zona de contact, cât și în interiorul masei de participanți din rândurile 2 și 3 în adâncime. Acest mod de acțiune a permis agresorilor să folosească primele rânduri de protestatari ca pe un veritabil scut uman.

De asemenea, manifestanții pașnici au fost reticenți în a se disocia de elementele agresive.

Astfel că, misiunea de izolare și extragere a persoanelor violente a fost îngreunată și chiar imposibil de realizat.

ora 21.30 se conturează un grup de persoane violente în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, cunoscut ca făcând parte din galeriile de fotbal.

S-a dispus constituirea unui dispozitiv pentru izolarea grupului de suporteri care se manifestau violent, însă, din cauza celor care nu s-au delimitat de persoanele agresive, acțiunea nu a reușit”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns