Cozmanciuc, îngrijorat profund de scăderea impozitului pe venit! „Rămân primarii fără bani de investiţii!”

Deputatul de Neamţ Mugur Cozmanciuc (preşedinte al organizaţiei judeţene PNL) îşi exprimă „profunda îngrijorare” pentru scăderea impozitului pe venit, măsura care ar afecta serios investiţiile locale.

„Îmi exprim profunda îngrijorare pentru viitorul investițiilor la nivelul comunităților locale din Neamț care va fi afectat de noua modificare adoptată de Guvernul PSD, care prevede scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
Așa cum au avertizat deja mai mulți primari liberali din țară, această măsură va duce la scăderea sumelor care ar urma să revină administrațiilor locale, fonduri care în general sunt alocate investițiilor.
De exemplu, primăria municipiului Roman riscă să rămână fără aproximativ 8.5 milioane lei. Deși cele mai afectate vor fi administrațiile locale din orașele mari, vor fi pierderi și la primăriile de comună.
De exemplu, primăria comunei Țibucani ar urma să piardă aproximativ 300.000 de lei, în timp ce primăria Gherăești va rămâne fără aproximativ 500.000 lei.
Am discutat cu toți primarii liberali din județul Neamț, care mi-au transmis că sunt îngrijorați pentru soarta comunelor lor. Totodată, sunt revoltați că cei de la putere încearcă să îi facă dependenți de banii de la stat. Scăderea impozitului pe venit afectează veniturile la bugetele locale, iar acești bani prin care se pot moderniza comunitățile locale vor fi mutati la București, unde cel mai probabil cei de la putere îi vor folosi pentru a-și acoperi promisiunile mincinoase, pe care le-au făcut în campanie”, spune Cozmanciuc.

Şeful PNL Neamţ apreciază un impact major asupra bugetelor locale şi acuză actuala alianţă de guvernare de „jefuirea comunităţilor locale”, estimând o reducere cu circa 2 miliarde de euro a acestui impact negativ.

„Guvernul PSD – ALDE jefuiește comunitățile locale, care sunt tăiate prin această măsuri în medie cu 20%. Impactul la nivel național este de aproximativ 2 miliarde de euro.
Ca deputat liberal susțin necesitatea unei relaxări fiscale, dar și dezvoltarea investițiilor în comunitățile locale pentru a asigura un nivel de viață mai bun pentru cetățeni și pentru a crea oportunități de noi investiții, deci implicit de noi locuri de muncă.
În acest moment PSD are o politică fiscală incoerentă, nepredictibilă și fără viziune”, a precizat Cozmanciuc.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook