Cozmanciuc, dezvăluire șoc: „Avizul de Mediu pentru Spitalul Lețcani a fost solicitat… acum 2 zile!”

În timp ce Ionel Arsene (președintele PSD Neamț) și ceilalți artizani ai afacerii cu așa-zisul Spital de la Lețcani dau vina pe oricine pentru incompetența lor, a oamenilor lor, numiți chiar de ei să operaționalizeze ceea ce astăzi este doar un Depozit de containere, deputatul Mugur Cozmanciuc face încă o dezvăluire șocantă: avizul de Mediu a fost solicitat abia în urmă cu două zile.

Deși nicăieri în lume un spital (mai ales de boli infecțioase) nu poate funcționa fără avizele necesare, inclusiv de la Mediu, Maricel Popa, Ionel Arsene (președinții CJ Iași și Neamț), Alina Popa (directorului ONG-ului dubios Euronest) și Carmen Dorovăț (directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași în cadrul căruia „Modularul” ar urma să funcioneze ca secție externă) nu au suflat până acum o vorbuliță cî un aviz atât de necesar nici nu a fost solicitat până acum două zile.
Nicăieri în lume un astfeld e aviz nu ți se eliberează decât dacă îl ceri…

„Sănătatea nemțenilor este o prioritate! În ciuda umbrelor de îndoială care planează asupra spitalului modular de la Lețcani, unde a investit și Consiliul Județean Neamț, se fac eforturi pentru a fi pus la dispoziția celor care salvează vieților pacienților!
ADEVĂRUL ESTE URMĂTORUL: Solicitarea pentru avizul de mediu al spitalului modular de la Lețcani a fost depusă acum două zile, deși proiectul a fost inițiat cu șase luni în urmă! Ministrul Mediului Costel Alexe a declarat astăzi că, împreună cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru, vor face toate demersurile necesare pentru a grăbi operaționalizarea spitalului.
Ministrul Costel Alexe a subliniat faptul că, indiferent cât de rapid ar fi de acum traseul birocratic, totul se baza pe solicitarea avizului de mediu, depusă abia acum două zile. În ciuda tacticilor PSD de a indica faptul că ar fi fost un motiv politic la mijloc, toată întârzierea a fost cauzată de nedepunerea la timp a documentației necesare.
Mă voi implica alături de colegii mei pentru a proteja interesele cetățenilor! Orice altceva este zgomot de fond și încercări disperate ale unor personaje politice obscure din județul Neamț de a ascunde realitatea: că au dat dovadă de incompetență!”, spune Mugur Cozmanciuc.

De ce nu or fi solicitat cei care administrează spitalul modular (Euronest / Spitalul de Boli Infecțioase) un aviz atât de necesar?
O primă ipoteză este pentru că știau că respectiva investiție nu este cuplată, așa cum cer normativele la o instalație de canalizare (care să realizeze decontaminarea necesară, apele uzate intrând la categoria deșeu medical) și au tot moșmodit diverse soluții sau manevre sub care să ascundă această problemă reală.
O altă ipoteză ar putea fi că, așa cum scrie presa ieșeană, Modularul a fost inaugurat electoral de Arsene și Popa, a fost predat de la Euronest către Spitalul de Boli Infecțioase, dar inventarul și recepția au demarat abia după etapa cu poze și baloane.
Ar putea fi și o altă ipoteză și Carmen Dorovăț să fi fost mai ocupată zilele trecute cu procesul în care este judecată pentru luare de mită (vom reveni cu detalii).

Daniel VINCA

One thought on “Cozmanciuc, dezvăluire șoc: „Avizul de Mediu pentru Spitalul Lețcani a fost solicitat… acum 2 zile!”

  1. Pentru cine nu stie, avizul de mediu este o hartie care se poate elibera intr-o zi…Personal, nu cred ca era nevoie de acest aviz si sunt sigur ca multe alte spitale functioneaza fara acest aviz!.In orice caz, acesti indivizi care saboteaza deschiderea spitalului sunt niste criminali!Sper sa lasati si opinii care nu sunt pe linia oficiala!

Lasă un răspuns