Cozmanciuc coboară armata din pod / Şedinţă “interzisă minorilor” la PNL Neamţ, în această seară

cozmanciuc

“Deranjul” din PNL Neamţ unde la finele săptămânii trecute, membrii Biroului municipal au dat un vot de blam preşedintelui organizaţiei Piatra Neamţ (fostul PNL) Radu Surugiu are, într-un final, reacţii.

Prima va fi şedinţa din această seară a Biroului Judeţean a (fostului) PNL Neamţ convocată de preşedintele Mugur Cozmanciuc.

De la evenimentul de vineri seara, niciunul dintre parlamentarii PNL Neamţ – nici Cozmanciuc, nici Eugen Ţapu şi nici chiar “încondeiatul” Radu Surugiu – nu au avut nicio reacţie pe acest subiect care, ce-i drept, a mai animat politica nemţeană destul de anostă în această perioadă.

Până aceştia vor cuvânta public, suntem obligaţi să utilizăm informaţiile primite pe canale conexe. Iar sursele spun că deputatul Cozmanciuc vine cu un mandat întărit din partea Centrului, cum se spune “are mână liberă”. Cert este că astfel de contre s-au mai produs şi prin alte judeţe iar PNL-ul condus de Alina Gorghiu nu îşi prea permite astfel de contondenţe interne şi din cauza faptului că vrea să pară o echipă puternică în procesul de fuziune cu PDL dar şi pentru că, în acest moment, în perspectiva doritei debarcări a Guvernului Ponta, cuvântul de ordine este “strângem rândurile”.

Astfel că, pentru şedinţa din seara aceasta e (de) aşteptat un Mugur Cozmanciuc sobru, mai sobru decât de obicei, poate cu o tentaţie a coborârii milităriei din pod. Pe de altă parte, oricâte mandate ar avea de la conducerea centrală, ca lider trimis dintr-un judeţ în altul, şi Cozmanciuc e “condamnat” să găsească calea de mijloc şi, eventual după câteva bobârnace expediate câtorva, să asistăm la PNL Neamţ şi la un episod cu happy-end, cu “Pupat Piaţa Independenţei”, că doar Nenea Iancu s-a inspirat şi din politica nemţeană a acelor vremi.

Aşa cum vestea.net a mai spus, “cheia şi lăcata” şi a deblocării de la organizaţia municipală dar şi per total a organizaţiei judeţene ţine de felul în care îşi beau cafeaua cei din binomul Mugur Cozmanciuc – Eugen Ţapu.

Cert e că în acest moment, la nivel judeţean, PSD este lider nu pentru că social-democraţii ar fi foarte bine organizaţi (cu tot cu primarii transferaţi “la normă) ci pentru că forţele şi liderii de dreapta nu sunt capacitaţi pe direcţii eficiente şi mai şi calcă în străchini. Practic, puterea PSD nu ţine de propria organizare ci de slăbiciunile adversarilor.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la întâlnirea liderilor liberali din Neamţ din această seară.
Vom reveni…

D.VINCA

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Cozmanciuc coboară armata din pod / Şedinţă “interzisă minorilor” la PNL Neamţ, în această seară

  1. LASATI CERTURILE INTRE VOI SI PUNETI-VA PE MUNCA. NU VEDETI CA NE FURA PSD-UL SI PONTA SI SPERANTA ZILEI DE MAINE?

Lasă un răspuns