Cozmanciuc cere autostradă, Ministerul Transporturilor răspunde în limbaj de lemn

Solicitările de informaţii ale celor care îşi permit să întrebe Ministerul Transporturilor despre termenul de execuţie al Autostrăzii Iaşi – Tg Neamt – Tg Mureş primesc răspunsuri cel puţin interesante. Adică într-un dulce limbaj de lemn din care nu lipsesc formule goale gen „interesul manifestat” dar nu se spune nimic concret decât că „urmează”, „strategie” etc.

A păţit-o şi deputatul Mugur Cozmanciuc care anunţă un astfel de schimb de corespondenţă: <<Ministerul Transporturilor a ”binevoit” să transmită un răspuns cu privire la proiectele de infrastructură rutieră din zona Moldovei. Interesul manifestat nu este suficient, dar voi urmări dacă termenele avansate vor fi respectate!>>

Deci, în răspunsul din dreapta, secretarul de stat recunoaşte că în acest moment la Ministerul Transporturilor nu se ştie nici cum va fi fi construită autostrada Tg Neamţ – Tg Mures, nici care va fi sursa de finanţare.

În atare condiţii, soluţia parlamentarilor din Opoziţie este una atipică, respectivii promovând un proiect de lege (rămâne de văzut dacă va trece de Parlament) prin care să oblige Guvernul să şi facă ceva nu doar să vorbească despre „interesul manifestat”.

<<Pe de altă parte aș vrea să anunț că proiectul de lege pentru construirea Autostrăzii Unirii Iași – Tg. Mureș, promovat și susținut de mine și alți 29 de parlamentari ai Partidului Național Liberal, a primit astăzi raport favorabil în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților.
Partidul Național Liberal somează din nou Guvernul să trimită în regim de urgență la Comisia Europeană cererea de finanțare din bani europeni pentru construirea autostrăzii Iași – Tg. Mureș, un proiect strategic pentru România și Europa>>, a declarat Cozmanciuc.

DV

.

Comentarii Facebook

One thought on “Cozmanciuc cere autostradă, Ministerul Transporturilor răspunde în limbaj de lemn

  1. De ce dl. Cozmanciuc nu a pus aceste intrebari mentorului sau, dl. Relu Fenechiu, pe cand acesta era Ministru al Transporturilor?….

Lasă un răspuns