Cozmanciuc: „Cei de la PSD mint!” / Despre gratuitate la transportul CFR, tăieri de pensii și autostradă!

Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc acuză guvernarea actuală de demagogie, de oferte populiste infirmate apoi de cifrele din buget dar și despre lipsa unei coerențe în aplicarea unor proiecte. Liderul PNL Neamț a punctat câteva astfel de subiecte în conferința de presă susținută astăzi alături de alți doi lideri ai echipei PNL Neamț.

„Cei de la PSD mint! Și vă dau câteva exemple: în anul 2018 ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici declara că nu vor veni cu noi taxe! În 2017 adoptau măsura prin care ofereau gratuitate studenților pentru călătoriile cu trenul. Acum au venit cu altă declarație, că trebuie evitată gratuitea pentru transportul feroviar pentru studenți. Atunci noi am atras atenția că s-ar putea să fie probleme, dar ne-au acuzat că facem propagandă politică! Dacă tot au luat o decizie greșită atunci, să o analizeze încă o dată bine și cred că dacă tot se vorbește de gratuitate, de facilități, deși trebuia să se gândească de atunci, dar dacă nu au făcut-o îi încurajez ca acum să păstreze gratuitatea pentru studenți, dar voi propune să fie gratuitate și pentru elevi! Așa este corect!”, a spus Cozmanciuc referindu-se la ultimele declarații sau contradicții exprimate de Ministrul Teodorovici.

Deputatul liberal consideră, de asemenea, că impunerea unei taxe de solidaritate pe pensiile de peste un anumit prag ar fi, de fapt, o taxare mascată care ar arăta iarăși contradicția dintre cifrele oficiale frumoase și realitatea cruntă bugetară: „Tot cei de la PSD au spus că nu taie pensii și salarii și acum vin să spună că taie pensii – respectiv taxa de solidaritate. Cred că nu aceasta e soluția corectă, nu tăia drepturi care au fost câștigate, ci mai bine te asiguri că ai implementat un management corect în colectarea fondurilor, taxelor și impozitelor!”.

Cozmanciuc nu a uitat nici de Autostrada Iași-Tg. Neamț – Tg. Mureș pe care a comparat-o cu Autostrada Bacăului (cu lucrări începute festivist în campania electorală și apoi abandonate): „Aș mai vrea să fac o mențiune, deși mi s-a spus că deja devin plictisitor, dar și eu sunt plictisit că nu există. Este vorba de autostrada Moldovei. Le-am spus de foarte mult să introducă proiectul în programul de finanțare pe fonduri europene. Dar cei de la Guvern au venit și s-au bătut cu pumnul în piept că vor în Parteneriat Public Privat. Câți operatori au depus oferte? Eu vă spun doar atât: recent au luat o decizie să prelungească termenul de depunere al ofertelor! Oare de ce? Totodată, au făcut și o greșeală de ordin strategic, prima dată trebuiau să construiască tunelul, pe tronsonul Târgu Neamț – Târgu Mureș. Faci prima dată tunelul și după aia vor veni și operatorii! Dacă nu traversezi munții – nu ai autostradă. Măcar acel tunel să fi fost făcut pe fonduri europene! Întrebarea mea pentru ministrul Transporturilor este una simplă: Vom avea autostrăzi în Moldova? Că l-am văzut pe ministrul Transporturilor că s-a plimbat pe centura Bacăului, dar eu nu m-am plimbat pe Centura Bacăului că nu am găsit-o. Atât eu cât și alții vrem să vedem o infrastructură rutieră adecvată, pentru acces rapid dintr-o parte în alta a țării!”.

D.V,

One thought on “Cozmanciuc: „Cei de la PSD mint!” / Despre gratuitate la transportul CFR, tăieri de pensii și autostradă!

  1. „Curat murdar, coane Fanica!”Adicatelea, s-a luat o masura gresita, dar daca au luat-o, sa o pastreze si sa mai ia una si mai gresita!Bravos, asa da politician liberal!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.