Cozmanciuc către Teodorovici, despre „legarea de glie” a absolvenților: „Nu poți condiționa investiția în Educație!”

Deputatul PNL de Neamț, Mugur Cozmanciuc consideră ineficientă ipoteza lansată în spațiul public de Ministrul Eugen Teodorovici care spunea că tinerii absolvenți ar trebui condiționați ca la terminarea studiilor să lucrez o anumită perioadă de timp, obligatoriu, în țară.

„Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a lansat, în spațiul public, posibilitatea adoptării unor măsuri prin care tinerii să rămână în țară și să lucreze aici câțiva ani, după terminarea studiilor, având în vedere că au beneficiat de o serie de gratuități atunci când au studiat, deci statul a investit în ei.
Cred că problema este pusă greșit. Nu poți oferi ceva, ca după aia să îți condiționezi ajutorul! E ca în povestea cu Alba ca Zăpadă, când a mușcat din mărul otrăvit. Ceea ce se poate interpreta ca o măsură coercitivă, condițională, a ministrului de Finanțe, ar trebui abordat altfel”, spune Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Deputatul liberal consider[ că statul trebuie să investească și mai mult în Educație dar, în paralel, să se preocupe pentru ca tinmerii absolvenți să aibă perspective reale în România: „Da, statul trebuie să investească în continuare și mai mult în Educație! Dar, totodată, trebuie să investească foarte mult în dezvoltarea infrastructurii și creșterii nivelului de trai. Pentru că atunci când tinerii vor avea condițiile pentru viața pe care și-o doresc, aici în România, cu siguranță nu vor mai pleca.
Vor rămâne în țară să muncească, să investească, să își facă o familie! Unde este cheia?
În investiții și o guvernare serioasă, competentă și bine pregătită!”.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Cozmanciuc către Teodorovici, despre „legarea de glie” a absolvenților: „Nu poți condiționa investiția în Educație!”

  1. Ba da, d-le Cozmanciuc, daca facultatea este gratis!Cine vrea sa fie „liber de contract”, sa-si plateasca studiile!

Lasă un răspuns