Cozmanciuc a anunţat o nou conducere la PNL Neamţ: Binomul!

binomul surugiu chitic

Nici nu s-au stins bine ecourile legate de “deranjul” de la PNL Piatra Neamţ (răscoala Biroului Municipal împotriva preşedintelui Radu Surugiu, desfiinţarea Biroului “răsculat” şi reconfirmarea lui Surugiu) că liderul judeţean al liberalilor nemţeni, deputatul Mugur Cozmanciuc a şi anunţat… o nouă conducere.

A făcut-o în conferinţa de presă de după episodul cu tentativa PSD Neamţ de a-l schimba pe primarul interimar Dragoş Chitic: “Şi dacă tot a fost folosit zilele astea acest termen, vă anunţ că de azi, organizaţia PNL Piatra Neamţ este condusă de un binom. De binomul Chitic-Surugiu!”.

chitic cozmanciucOficial, pe acte, Dragoş Chitic este independent. Dar a anunţat joi, de vreo 3 ori că, gata!, a bătut palma cu PNL. Cu sau fără adeziunea formală, nimeni nu-l poate opri să se declare liberal în cuget şi simţiri, în fond şi în formă.

În conferinţa de presă ad-hoc de la Primărie, abia rămas în picioare după “ruleta rusească” care s-a întors împotriva PSD, Chitic a recunoscut că tentativa social-democrată de a-l îndepărta din fruntea Primăriei a grăbit “logodna” sa cu liberalii: “Da, aşa e. Eu aş fi vrut să mai rămân o perioadă independent politic, tocmai luând în calcul că e bine ca administraţia să rămână pe primul plan. Dar dacă PSD a venit cu această lovitură pe la spate, practic a grăbit decizia mea. Eu nu stau cu trădătorii la masă iar PNL şi domnul deputat Mugur Cozmanciuc s-au dovedit a fi parteneri de cuvânt”.

Oficial, în PNL nu există nici funcţia nici organul de conducere numit binom. Până la urmă, e clar ce a vrut să spună Mugur Cozmanciuc. Dar adăugând la această formulă (valabilă pentru PNL Neamţ) parteneriatul pe care liberalii îl au cu PDL, ar rezulta că, în marele PNL, formula finală ar fi… trinomul!

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns