Covid, Neamț: 38 de decese în ultima săptămână! Niciun decedat nu era vaccinat!

38 de persoane au decedat în ultima săptămână de Covid în județul Neamț, anunță DSP, și niciuna dintre acestea nu era vaccinată.

„În perioada 6-13 noiembrie au decedat 38 de persoane – 22 femei si 16 bărbați, cu vârste peste 43 de ani și cu antecendente patologice – obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio-vasculare, insuficiența renală și afecțiunile neoplazice fiind preponderente. O persoana decedată, în vârsta de 43 de ani, nu avea comorbidități și nu era vaccinată, decesul fiind înregistrat în secția ATI. Nici o persoană decedată în intervalul menționat nu era vaccinată”, spune DSP Neamț.

Și analiza extinsă la ultimele 2 săptămâni arată că persoanele vaccinate sunt mai protejate: <Din analiza datelor colectate în ultimele 14 zile, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamț, se observă
următoarele:
• 71% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate sunt la persoane nevaccinate.
• 83% din cazurile de COVID-19 spitalizate sunt la persoane nevaccinate.
• 95% din persoanele care au decedat de COVID-19 erau nevaccinate>.

În prezent, 374 persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ, în secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman fiind internate 36 de persoane.

V.N.

Lasă un răspuns