COSMETIZARE: “Vechime neîntreruptă” dar cu pauze în carnetul de liberal al lui Iulian Luca

luca2

* Ori deputatul Ursărescu a vrut să albească cv-ul politic al celui numit în locul senatorului Ţapu la conducerea filialei pietrene PNL, ori chiar nu cunoaşte biografiile colaboratorilor săi * Iulian Luca a fost vicepreşedinte la PNG Neamţ când organizaţia era condusă de Cristian Liciu

Ca la un concurs de frumuseţe unde fondul de ten trebuie să mai acopere un neg sau altă pată de pe epidermă, la numirea lui Iulian Luca în funcţia de preşedinte al PNL Piatra Neamţ, liderul judeţean al liberalilor a “produs” o cosmetizare nebăgată în seamă de restul presei. Astfel, deputatul Ursărescu a etalat în dreptul lui Luca un pedegree liberal absolut, care i-ar face să pălească de invidie chiar şi pe venerabilii care au suferit şi prin închisorile politice.

„Un membru PNL pur-sînge, fondator al acestui partid, penelist neîntrerupt din 1995“, a declarat deputatul Ursărescu despre noul său adjunct de la Piatra (declaraţie preluată din Monitorul de Neamţ).

La rândul său, în dese rânduri, Iulian Luca a ţinut să sublinieze că este unul din membrii fondatori ai PNL-ului reînviat în 1990 şi că, de atunci încoace, a fost PNL-ist în cuget şi simţiri.

Istoria recentă şi colecţiile de presă demonstrează, totuşi, altceva. Astfel, politicienii nemţeni îşi mai aduc aminte că Luca nu a fost doar membru al PNL (clasic) ci şi al unor aripi şi aripioare care fie au zburat, fie ulterior s-au reîntors la matcă. La fuziune, se întâmplă cam aşa: liderul de la partidul-aripă primeşte, de drept, o funcţie de vicepreşedinte dar la primele alegeri îşi păstrează sau nu funcţia… Până la urmă, şi aceste aripi şi aripioare liberale pot fi trecute tot în patrimoniul PNL, dar…

La un moment dat, destinul politic al lui Iulian Luca a fost legat de cel al lui Cristian Liciu (fost consilier judeţean PSD, fost şef la Protecţia Consumatorului). Însă până să ajungă în PSD, în 2004, Liciu a aspirat la Primăria Piatra Neamţ din postura de candidat şi preşedinte al PNG Neamţ. Lângă el, ca vicepreşedinte PNG (şi chiar ca şi partener de afaceri) s-a aflat, pentru câţiva ani buni, nimeni altul decât Iulian Luca. Luca se implicase – după spusele lui – chiar şi în coordonarea şi finanţarea unei televiziuni locale (ACTUAL TV) care avea sediu în curtea unde funcţiona şi celebra brutărie care producea “Pâinea Liciu”.

Prin 2007, lanţul de iubire dintre Liciu şi Luca s-a rupt brusc. Nu a fost un “divorţ” amiabil ci, după spusele aceluiaşi Luca, el ar fi fost victima pumnilor colericului său şef şi asociat.

Scandal de pomina intre primii doi sefi ai PNG Neamt. Liderii organizatiei judetene a formatiunii conduse de Gigi Becali au ajuns la o cearta care a degenerat intr-o bataie in toata regula. Presedintele l-a chemat pe vicepresedinte la el acasa, dupa care i-a rupt nasul, lovindu-l cu pumnul. Vicepresedintele desfigurat s-a plans organelor legale, apoi a facut declaratii incendiare la adresa agresorului sau. Liderul PNG Neamt a fost acuzat de acte de inselaciune, de vanzare de masini furate si de insusire a unor mari sume din banii partidului, pentru folosirea lor in scopuri personale. Razboiul tinde sa capete proportii din ce in ce mai mari, intrucat cei doi sunt asociati la o societate comerciala, iar presedintele l-a dat afara din firma pe vicepresedinte, sechestrandu-i totodata bunurile pe care acesta le avea in biroul sau de la sediu” (sursa: www.9am.ro / http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-10-02/pumni-in-cap-in-filiala-judeteana-neamt-a-partidului-lui-becali.html#ixzz39z9g2LbT)

Un alt articol – Sefa PNG Neamt, acuzata ca a furat 50.000 de lei din banii lui Becali (http://stirile.rol.ro/print/sefa-png-neamt-acuzata-ca-a-furat-50-000-de-lei-din-banii-lui-becali-139250.html), un alt episod în care Iulian Luca apare ca “revoluţionar” în PNG: <<Scandal incendiar in sanul organizatiei din Neamt a partidului lui Gigi Becali. Membrii nemteni ai PNG nu o mai vor la conducerea lor pe sefa organizatiei judetene, Gabi Branzei, pe care au acuzat-o de abuzuri, de comportament dictatorial, de neimplicare in activitatea de partid si, mai ales, de deturnarea unei sume de 50. 000 de lei, pe care liderul Becali a dat-o in scopuri electorale. 
Principalii acuzatori sunt presedintii filialelor PNG din Roman si Targu Neamt. „Suntem profund indignati in fata atitudinii abuzive si dictatoriale, pe care Gabi Branzei o are in mod permanent fata de colegii de partid. A inlaturat cu de la sine putere conduceri intregi ale filialelor din judet si si-a insusit, in fata liderilor de la Bucuresti, realizarile obtinute de acestea. Mai mult, ea a primit 50.000 de lei de la domnul Becali, pentru tiparirea de afise in perioada campaniei electorale. Banii au fost folositi in interes personal, fiindca s-a raportat ca s-au cheltuit, dar nu s-a facut nimic cu ei in interesul partidului. Cerem revocarea din functie a presedintelui Gabi Branzei, care a devenit un element cancerigen in sanul PNG”, se arata intr-un comunicat facut public de sefii celor doua filiale sus-mentionate. In replica, Gabi Branzei a declarat ca nu este obligata sa le dea acuzatorilor socoteala pentru banii cheltuiti din fondurile de partid. „Cei care m-au acuzat sunt oameni certati cu legea si nu au nici un drept sa-mi ceara socoteala pentru banii partidului, atata vreme cat au obtinut rezultate deplorabile la alegeri”, a spus aceasta>>.

Măria Sa Google oferă multe-multe alte mostre care pun sub semnul întrebării vechimea neîntreruptă a lui Iulian Luca în PNL. Nu plimbarea de la un partid la altul este subiectul acestui articol (se practică şi la case mai mari) ci cosmetizarea cv-urilor realizată nu doar de cei în cauză ci, uneori, şi de şefii lor. Neştiinţă? Dorinţa de a justifica un demers controversat (schimbarea lui Ţapu)? Singurul care poate răspunde este deputatul Dorinel Ursărescu.

D. VINCA

2 thoughts on “COSMETIZARE: “Vechime neîntreruptă” dar cu pauze în carnetul de liberal al lui Iulian Luca

  1. ĂSTA NU E LUCA ĂLA CARE VROIA PRIN 2007-2008 SĂ FIE PUS PREFECT LA NEAMT CĂ STĂTEA TOATĂ ZIUA ÎN ANTICAMERĂ LA ORBAN LA BUCUREŞTI ŞI ĂLA DE CARE RÂDEAU TOŢI CUM FĂCEA EL ADEZIUNI CU NUMELE DE PE CRUCILE DIN CIMITIR?

  2. Daca ti-ai da numele real si nu te-ai ascunde dupa vreo porecla de „idiot”poate ai primi vreun raspuns dar asa mananca in continuare ca e gratis,cretinule!Romeo P.. si mai cum?.. de la „oraganul lui Mavrocordat?…..

Lasă un răspuns