Coşerariu, poliţistul-folkist: „Tablan, cel mai bun şef al IPJ Neamţ!”

Cel mai cunoscut poliţist nemţean, Marius Coşerariu (folkist şi autor a câtorva volume de versuri) consideră că proaspăt demisul şef al IPJ Neamţ a fost cel mai bun comandant al Inspectoratului nemţean de Poliţie din ultimii 25 de ani.
Într-un mesaj difuzat public, Coşerariu spune că şi el şi-a primit două atenţionări chiar în mandatul lui Paul Tablan, pe care nu le-a contestat şi e de părere că numirile din Poliţie sunt de multe ori decizii politice. Poliţistul-folkist îi urează, de asemenea, succes noului adjunct care asigură interimatul conducerii şi spune că îl consideră şi pe comisarul Catană un bun profesionist.

<<De 25 de ani port haina de polițist și doar în cadrul IPJ Neamț. De-a lungul timpului „am schimbat” o grămadă de șefi de inspectorat. N-am primit niciodată vreo sancțiune disciplinară, cu excepția a 2 atenționări venite chiar de la dl. Paul Tablan, ultima chiar în acest an. Ceea ce vreau să spun este că n-am contestat niciodată cele 2 măsuri și mi-am asumat consecințele.  Cu toate acestea, consider că dl. Paul Tablan a fost CEL MAI BUN șef de inspectorat pe care l-a avut I. P. J. Neamț, cel puțin de când sunt eu în sistem. Deși a fost singurul care m-a sancționat, îl consider cel mai bun profesionist, un foarte bun manager, un lider cu mintea luminată, un OM în adevăratul sens al cuvântului. Și vă spun că părerea mea vine de acolo de jos, din stradă și coincide cu părerea celor mulți. În ciuda unor neajunsuri (de care vinovat se face sistemul putred), polițiștii din stradă, regretă modul în care „a fost debarcat”. Nu întâmplător a fost cel mai longeviv inspector-șef. Păcat că politica își bagă nasul în treburile interne ale unor instituții precu cum Poliția, Jandarmeria, ISU, Școala, Biserica etc. Rușinos chiar. Fără a avea pretenția de a vorbi în numele cuiva, vreau să-i mulțumesc domnului Paul Tablan pentru onoarea ca timp de aproape un deceniu, să-i fiu subordonat>>, spune Coserariu.

Poliţistul artist ]ncheie cu: <<Succes în activitate succesorului și m-aș bucura să rămână pe funcție cât mai mult timp, deoarece este un bun profesionist. Și încă un mesaj, deja celebru: Rușine, politicieni! Ați distrus Poliția Română!>>.

Marius Coşerariu lucrează la Postul de Poliţie Dămuc din cadrul Secţiei Bicaz. În timpul liber, împreună cu două profesoare, acesta iniţiază în tainele chitarei şi a muzicii folk zeci de copii de pe Valea Bicazului. Recent, Asociaţia Culturală EU CRED (al cărei preşedinte este) a venit cu aceste cursuri şi la Piatra Neamţ.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Coşerariu, poliţistul-folkist: „Tablan, cel mai bun şef al IPJ Neamţ!”

 1. Probabil daca ramanea sa cante numai folk murea de foame asa ca si-a gasit un loc caldut pe bani buni unde sa nu faca nimic, in MAI, la fel ca Tablan si la fel ca 80% din cei care lucreaza acolo.

  Sa ne spuna folkist-ul lui peste prajit care sunt realizarile lui Tablan si sa le puna intr-un cantec de jale pentru ca astea sunt realizarile acestui personaj compromis care a tinut in loc acest judet de cand a fost numit,la fel ca predecesorii lui si nu a facut absolut nimic decit sa acopere aceeasi cloaca de interlopi si clanuri de tigani care sunt stapanii de facto ai IPJ-lui.

  Pot sa-i fac un rezumat:

  ZERO actiuni serioase de combatere a taierilor ilegale de padure,asta spune totul despre Tablan si ce interese reprezenta el la IPJ.Ale cetatenilor in nici un caz.
  Hotii si hotiile s-au inzecit in Piatra Neamt,bineinteles cu autori necunoscuti pentru ca nu are cine sa-i prinda…incompetenta si inutilitatea celor de la IPJ a adus la ZERO increderea in aceasta institutie
  Clanurile de tigani si interlopi fac legea in judet cu averi de milioane fara sa lucreze niciunde nefiind anchetati,verificati in nici un fel.Asta ne spune despre ce interese reprezenta Tablan la IPJ.Ale cetatenilor in nici un caz.

Lasă un răspuns