Coșerariu „Așa sunt eu” (volum de poezie)

DSC_9155De profesie agent șef  principal la secția de poliție Dămuc, Mihai Coșerariu nu este doar un păstrător al tradițiilor autentice românești, interpret folk ci și un poet în plină ascensiune.

Acesta a debutat în anul 2015 de Ziua Internațională a Poeziei cu volumul “Să gonești fiara din suflet” astfel făcând cunoscută publicului latura sa sensibilă. În acest an revine în fața iubitorilor de liric cu un nou volum, intitulat simplu și la obiect „Așa sunt eu” , un volum care cuprinde toate trairile lăutrice ale sale, care ne poartă treptat de la dulcile note ale iubirii până la sentimentul de dragoste de țară și patriotism.

Fire vulcanică, în volumul său critică clasa politică actuală, nedreptatea și asuprirea poporului român astfel razvrătindu-se împotriva  nedreptăților curente.

Președintele Societății Scriitorilor din Piatra-Neamț, Cristian Livescu afirma: “Are ușurința versificării, deoarece atunci când compune își aude poemele transpuse muzical. Are admirație pentru poezia lui Adrian Păunescu și îi sună mereu în memorie frânturi din vârsta de aur a genului folk, a cărui carieră ține să o ducă mai departe. Poezia sa cu accente rapsodice are o respirație firească și franchețe în rostire, cultivând teme pe gustul sufletului românesc“.

Alături de acesta, printre invitați s-a mai aflat și Marin Hudroiu, profesor în cadrul catedrei de religie, care la rândul lui spunea “ Mă bucur să ma aflu în această zi de sărbătoare pentru comunitate aici, în mijlocul voastru. Ceea ce am găsit aici sunt cuvinte cu o mare încărcătură spirituală, cuvinte de geniu și voi încerca să ma ridic la nivelul acestora. Stateam și mă gândeam, un militar vorbește despre activitatea sa, un îndrăgostit vorbește despre iubirea sa dar domnul Coșerariu prezintă în volumul său sentimente și trairile nobile pe care le poartă și care il caracterizează”.

În încheierea spectacolului Mihai Coșerariu a recitat cateva poezii și a cântat alături de grupul muzical Absolut.

LA MUNTE.
„La munte mă cheamă iubirea și dorul
Mă strigă pădurea nebună, izvorul
Mă cheamă și luna și carul cel mare
Și stânca golașă cea coaptă de soare
Cărarea îngustă e calea spre Cer
Ea urcă pe muntele falnic, stingher
E puntea ce leagă pământul de Rai
Dansează sfioasă în cântec de nai.
Sălbaticul munte mă cheamă să-i cânt
Să-i cânt măreția prin ploaie și vânt
Pe creasta abruptă mă-nalț fericit
Mă pierd cu privirea, spre nori, spre zenit.
Splendoarea din munte-mi trezește fiorul
Stârnește speranța,provoacă amorul
Parfumul de cetină verde mă-mbată
Visez o iubire cum n-a fost vreodată.
La munte sunt liber, iubesc și mi-e dor
Aproape mi-e Cerul și pot chiar să zbor
La munte se naște speranța și visul
Dispare durerea și moare abisul”

George Teodorescu
Foto: Daniel Vinca

Comentarii Facebook

One thought on “Coșerariu „Așa sunt eu” (volum de poezie)

Lasă un răspuns