Corul de la Finteușul Mare concertează, în premieră, în Neamț

corul-din-finteusCorul bărbătesc din Finteușul Mare va concerta pentru prima oară în județul Neamț, pe 19 și 20 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Culturală „Eu cred” Tașca, împreună cu Asociația R.A.D.A Piatra Neamț. Concertele din Neamț fac dintr-un proiect intitulat „PUNȚI CULTURALE PESTE CARPAȚI MARAMUREȘ- NEAMȚ”.
descarcareAstfel, sâmbătă, 19 noiembrie de la ora 17,00, cei 40 de componenți ai Corului vor urca pe scena Centrului Cultural Tașca. În deschiderea spectacolului vor mai evolua grupul de copii al Asociației Culturale „Eu cred”, dar și Marius Coșerariu, alături de Cristina Marin și Elena Ropotoaia, care vor încălzi publicul într-un frumos recital de muzică folk. Prețul unui bilet este de zece lei, în limita a maximum 200 de locuri, iar banii ce se vor încasa vor fi folosiți pentru acoperirea costurilor de transport, cazare și masă ocazionate de venirea oaspeților din cealaltă parte a Carpaților.
Biletele s-au pus în vânzare la Centrul Cultural Tașca, Scoala Gimnazială „Vasile Mitru” Tașca, secretariatul Asociației Culturale „Eu cred”.
Duminică 20 noiembrie, de la ora 10.00, Corul Bărbătesc din Finteușul Mare va lua parte la Sfânta Liturghie de la Biserica „Sfînta Treime” din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun.
Corul bărbătesc din Finteuțul Mare este o emblemă pentru satul maramureșean-parte integrantă a comunei Șomcuta Mare, iar primul lor concert a avut loc la data de 1 Decembrie 1918, atunci când a avut lor Marea Unire a Ardealului cu România, născându-se astfel odată cu Romînia Mare.
De-a lungul timpului, Corul Bărbătesc din Finteușul Mare a participat la numeroase concerte, fiind invitat atât în țară, cât și în străinătate, cucerind astfel inimile românilor , prin bogatul repertoriu format din cîntece patriotice, pricesne bisericești, cît mai ales prin cutremurătoarele colinde cîntate în perioada Sărbătorilor de Crăciun.
Corul Bărbătesc din Finteușul Mare este câștigător a numeroase premii, participând printre altele și la concursul național „Românii au talent”, ajungând până în semifinalele acestui concurs.
Putem aminti iubirorilor de muzică, faptul că acest renumit cor au promovat cutremurătoarea colindă „VIN COLINDĂTORII” ( versuri Radu Gyr/Muzica Tudor Gheorghe), care a produs lacrimi și suspine printre românii greu încercați.

Alex SÎRBU

NOTA BENE: COMENTEZI ŞI CÂŞTIGI! 5 cititori ai siteului VESTEA vor primi cate un bilet la spectacolul de la Taşca, din data de 19 noiembrie. Cei 5 cititori vor fi selectaţi în seara de 17 noiembrie iar numele lor vor fi anunţate în site cel târziu până la amiaza zilei de 18.
Cei 5 cititori vor fi aleşi dintre cei care comentează la articolele din aceste site, începând din acest moment şi până în seara zilei de 17 noiembrie, la ora 17. Vor fi aleşi cititorii cu cele mai interesante comentarii (nu au nicio şansă să se califice nici postacii de pe la partide, specialişti în ode şi nici cei care pun semnul egal între comentariu acid şi insultă). Identificarea cititorilor câştigători se va face pe baza numelui de la comentariu şi a adresei de mail (deci folosiţi adrese corecte).
Spor! (Vestea)

cop-finteus

 

2 thoughts on “Corul de la Finteușul Mare concertează, în premieră, în Neamț

  1. Doamne ajuta! Ne bucuram ca neamul acesta romanesc mai are resurse de iubire, de cantare, de traire! Si mai credem ca vom renaste si vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decat atat. Acesti romani adevarati ne fac sa ne simtim vii si sa speram in continuare in devenirea intru fiinta.Trupul neputrezit al martirului RADU GYR se afla la manastirea Petru Voda asteptand canonizarea dimpreuna cu toti sfintii si martirii neamului romanesc, iar sufletul poetului s-a ridicat la cer impreuna cu sfintii intru iubirea vesnica a Domnului nostru Iisus Hristos! Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul …

Lasă un răspuns