Coronavirus: Încă 2 decese în Neamţ! Ambii pacienţi, posibil infectaţi în Spitale, la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ

Două noi decese pe tipologie Coronavirus, din Neamţ sunt anunţate de GCS şi în ambele cazuri posibila sursă a infectării este legate de două spitale din judeţ, de cel de la Tîrgu Neamţ şi de cel judeţean, de la Piatra Neamţ. 

Primul deces, care a avut loc ieri, a fost înregistrat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Pacientul a fost transferat de la Roman dar anterior a fost internat în Spitalul Tîrgu Neamţ (non-Covid) într-o secţie unde <<a existat un caz pozitiv Covid 19 (posibila expunere)>>.
Este vorba de un serial de gafe majore şi grave înregistrate la Spitalul din Tîrgu Neamţ, dezvăluite de siteul TVM Neamţ:
GAFĂ COLOSALĂ LA SPITALUL TG. NEAMȚ. FEMEIE CU COVID 19, INTERNATĂ LA UN LOC CU PACIENȚI SĂNĂTOȘI. IERI A MURIT
OPERAȚIUNE DE MUȘAMALIZARE, REPRESALII, REVOLTĂ ȘI DEMISII LA SPITALUL DIN TG. NEAMȚ
JALE LA SPITALUL TG. NEAMȚ! SECȚIE ÎNCHISĂ, ASISTENTĂ ȘEFĂ CONFIRMATĂ CU COVID 19

Deşi acest serial de gafe parte să fi plecat de la o internare care a avut loc în garda de la UPU a doctorului Apostoae (fostul director al Spitalului) şi generează întrebarea legitimă dacă acea pacientă cu COVID 19 chiar a fost consultată pe bune (prima persoană care a „strigat” diagnosticul corect fiind fiica unei alte paciente, din acelaşi salon, care a realizat grozăvia doar din relatarea telefonică a mamei), în urmă cu câteva zile, noul director, Alexandru Pătraşcu a dat un mesaj public cel puţin nefericit. Confirmând aşa, cu jumătate de gură, că în unitatea medicală pe care o conduce ar fi ceva probleme istorice, directorul Pătraşcu se arăta deranjat de articolele publicate sau de informaţiile care circulau deja în spaţiul public, le taxa drept un atac la propria persoană şi… ameninţa cu intentarea de procese.
Greu de spus dacă – fiind vorba, totuşi, de sănătatea şi vieţile pacienţilor – a fost ideea noului director să iasă cu aşa mesaj infantil şi lipsit de respect faţă de opinia publică sau excesul de orgoliu i-a fost indus de vreun sfetnic. Cert e că respectivul mesaj nefericit (folosim „nefericit” aşa, cu mănuşi) e numai bun de predat drept studiu de caz la categoria AŞA NU la orice curs de management. Iar noul manager ar trebui, la rândul lui, să meargă la un curs cu tematica „Ce înseamnă, pe bune, să fiu manager, nu unul de paie”.
Acesta e mesajul:

 

GCS: <<Deces 489
Bărbat, 52 ani, jud. Neamt
Data internarii: 18.04.2020 – Spital Municipal Roman in ATI
Data recoltare: 19.04.2020
Data rezultat: 19.04.2020
Transferat la Spitalul Județean Piatra Neamț
Data deces: 20.04.2020
Istoric: 08-13.04.2020 a fost internat în Spitalul Orasenesc Tg Neamt pentru afectarea hepatica; in Sectia unde a fost internat a existat un caz pozitiv Covid 19 (posibila expunere)
Comorbiditati: ciroza hepatica virus B, encefalopatie hepatica>>.

Al doilea deces din ultimele două zile a fost înregistrat chiar azi:

<<Deces 490
Femeie, 84 ani, jud. Neamt
Data internarii: 11.04.2020 – Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – ATI cu insuficiență respiratorie acută
Istoric de internare 08-23.03.2020  în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț- Secția medicală pentru boală pulmonară interstițială, cardiopatie ischiemica. În secţie a existat un focar Covid 10. Test recoltat în 25.03.2020 cu rezultat negativ;  externată în data de  29.03.2020
Data debut: 09.04.2020 – febra, frison, dificultate la respiratie, tuse, frison
Data internare: 11.04.2020
Data recoltare: 11.04.2020
Data rezultat: 14.04.2020
Data deces: 21.04.2020
11-14.04.2020  a fost internată în Secția ATI , apoi fiind stabilă s-a transferat în secția medicală
Pe data de 21.04.2020 –revine pe ATI cu  insuficiențî respiratorie acută
Comorbiditati: boala cardiovasculara, boala hepatica, dementa>>.
Deci pacienta ajunge la Spital în martie. Rămâne internată în secţia unde ULTERIOR avea să fie depistat focar Covid, este externată la 4 zile după ce venise rezultat negativ de COVID. În cele 4 zile, Dumnezeu cu mila…
După 12 zile revine la spital, este din nou testată, de data aceasta e rezultat Pozitiv şi într-o săptămână de la sosirea rezultatului urmează decesul.

Daniel VINCA

One thought on “Coronavirus: Încă 2 decese în Neamţ! Ambii pacienţi, posibil infectaţi în Spitale, la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ

  1. Deci, sa multumim eroilor in halate albe!De fapt, lor trebuie sa le multumim pentru mai mult de jumatate din cazurile de Covid-19!

Comments are closed.