Corneliu Dan Borcia, votat în unanimitate Cetăţean de Onoare al Municipiului Piatra Neamţ

Vot în unanimitate – acesta a fost rezultul din şedinţa de CL de acum 2 zile, pentru decernarea titului de cetăţean de onoare post-mortem lui Corneliu Dan Borcia. Iar acest titlu vine într-o perioadă în care chiar de la vârful actualei conduceri a TT se dă un semnal că istoria şi tradiţia pot fi aruncate la coş (vezi Scandalul Zburătorul).

Născut în 30 martie 1943 la Sibiu, Corneliu Dan Borcia a venit în 1967 la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București. Corneliu Dan Borcia a rămas la Piatra Neamț și la Teatrul Tineretului, care îi poartă amprenta nu doar din anii în care a fost directorul instituției și directorul Festivalului de Teatru, ci mai ales prin implicarea sa permanentă, ca om de teatru, ca talent dramaturgic complex și complet, ca inițiator al unei școli de teatru pentru amatori și al Teatrului Independent „Pi Buni”.

Cariera sa prodigioasă înscrie interpretări memorabile în peste 50 de roluri pe scena TT-ului și nu numai, în spectacole regizate de nume mari În anul 2000 a primit distincția de cel mai bun manager, acordată de Consiliul Britanic la Gala UNITER.

Corneliu Dan Borcia a decedat în 17 august 2014.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns