Cornel Agăleanu, conducător (auto) la Apele Române: „Este interzis să mai muncești în țara asta?”

Consilierul județean (PNL) Cornel Agăleanu este, mai nou, angajat la Apele Române (Piatra Neamț) pe funcția de conducător auto. Cum politicienii au de obicei și funcții de conducători (fără „auto”), jobul lui Agăleanu e de natură să stârnerască diverse comentarii, unele chiar răutăcioase.

Culmea este că deși e vorba de o funcție banală, Agăleanu a dat și concurs pentru accederea pe postul pentru care are o leafă de vreo 1700 lei net.

„Este interzis să mai muncești în țara asta?”, a fost prima reacție a consilierului județean atunci când a fost întrebat de Vestea cum e cu noul job. „E o informație banală, după părerea mea, dar nu stabilesc eu subiectele de interes pentru vreo publicație”.

Agăleanu este mai cunoscut în județul Neamț pentru preocupările legate de arta contemporană dar și de valorizarea unor artiști emblematici pentru cultura locului. El a fost cel care, în urmă cu ceva ani, a deschi prima galerie particulară din Piatra Neamț (Vert), a fost promoter și impresar pentru unii pictori pietreni dar și unul dintre cei care alături de critici culturali consacrați a editat volume de artă de o calitate specială.

Una din curiozitățile legate de activitatea politică actuală a lui Agăleanu este faptul că el a fost primul președinte al unui club Rotary care i-a avut ca membri pe 3 președinți ai Consiliului Județean: Ionel Arsene (actual), Vlad Marcoci și Dan Vasile Constantin (foști).

La vremea de glorie a acelui club Rotary, membrii lui erau capacitați nu doar în activitatea proprie ci susțineau financiar diverse activități culturale sau caritabile. La capitolul Caritate, o acțiune a vizat construirea unei case pentru o familie din Tarcău a cărei locuință fusese luată de ape dar și dotarea cu televizoare și DVD-playere a celor 4 saloane de la Secția Chirurgie Infantilă din Spitalul Județean (după o prompunere făcută de cotidianul pe print – de la acea vreme – Vestea).

 

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Cornel Agăleanu, conducător (auto) la Apele Române: „Este interzis să mai muncești în țara asta?”

  1. Mai bine candida la postul de sofer din CJ pentru ca salariul e dublu. Si renunta la postul de consilier judetean sa nu fie incompatibil. Oricum toti stiu de prietenia cu Arsene. Aici o fi avantajul ca nu prea merge la munca si ia banii fara sa munceasca. Ce sa mai zicem, oameni de caracter. Iar replica numitului nu-i face cinste, in conditiile in care se angajeaza (fara dubiu) cu pile la o institutie psd-izata iar el se declara doctrinar de dreapta, opozant al celor care conduc (spre prapastie) destinele tarii.

Lasă un răspuns