Corfu, IRONIE de zile mari pentru Chitic: „TV M Neamţ e un site extrem de puţin citit!”

Ionuţ Corfu, redactorul şef al siteului de ştiri TVMNeamt.ro i-a servit o ironie de zile mari primarului Dragoş Chitic, în conferinţa de presă de ieri, făcând referire la propria publicaţia ca la  „un site extrem de puţin citit”.

Corfu a făcut respectiva remarcă cerându-i primarului detalii despre nişte „asfaltări ilegale realizate de Publiserv” (fără ordin de începere a lucrărilor, aşa cum prevede expres legislaţia), lucrări despre care publicaţia respectivă a scris dar cum „TV Neamţ e un site extrem de puţin citit”, jurnalistul i-a oferit edilului câteva detalii în preambulul întrebării pe subiectul respectiv.

În momentul în care s-a trezit cu replica despre cât de citit e siteul respectiv, primarul Dragoş Chitic a schiţat un zâmbet nervos dar, după cum se spune în popor, „parcă nu era râsul lui”. În materialul video de mai jos se vede cum primarul Dragoş Chitic îşi muşcă buza de jos (minutul 34.42), instantaneu surprins şi în printscreenul de la inceputul acestui articol.

Reamintim că subiectul care i-a adus maximum de celebritate primarului Dragoş Chitic la nivel naţional a plecat de la un articol publicat în premieră de site-ul lui Ionuţ Corfu. Este vorba despre celebrul episod cu inaugurarea unei toalete (de fete) la o şcoală din Piatra Neamţ, prin tăierea panglicii tricolor de (astfel) nu mai puţin celebrul primar de Piatra Neamţ.

Cât priveşte auto-referirea la faptul că un site sau altul nu ar fi mai deloc citite, Corfu nu este primul care îi serveşte ironia respectivă primarului, cu puţin timp în urmă şi Valentin Bălănescu făcând în Mesagerul de Neamţ astfel de trimiteri, într-un serial care se numea „Chitite de la Primărie”. Faza cu siteurile mai mult sau mai puţin citite din Neamţ, mai ales din Piatra Neamţ a apărut în mediul public după ce la o şedinţă PNL de la Bacău, primarul Dragoş Chitic se lăuda că are de partea sa – ca o adevărată UM Propaganda – „siteurile care contează” în timp ce cele care îl critică sau nu au o poziţie obedientă nu ar conta pe piaţa media din Neamţ. Între siteurile care nu „contează”, audienţa de la Bacău a identificat mesagerulneamt. ro, tvmneamt.ro, vestea.net etc.

Culmea e că liberalii prezenţi la acea discuţie nu au putut să nu se amuze când s-au lămurit că presa centrală (siteuri, televiziuni) etc a preluat un subiect local, dându-i valenţe uriaşe naţionale, tocmai de la „presa care nu contează, care nu e citită”.

D.V.

 

Lasă un răspuns