Copac prăbuşit peste o locuinţă, la Roman! Locuinţe inundate şi arbori căzuţi peste şoselele din Neamţ…

Informaţiile despre efectele ploilor şi furtunii curg nonstop: astfel, dintr-o comunicare postata[ de net de Primăria Roman rezultă că mai mulţi arbori au căzut peste străzi şi chiar şi peste o locuinţă.
<<Furtuna de marți după-amiază care s-a abătut asupra municipiului Roman a produs pagube, dar acestea au fost mai reduse ca proporții față de începutul lunii, când zeci de arbori au fost doborâți în doar câteva minute de vijelie distrugând mai multe autoturisme. Marți, 11 iulie, din cauza cantităților mari de precipitații, au fost inundate două case pe strada Islazului, o hală industrială pe strada Bogdan Dragoș și intersecția dintre Griviței și Soldat Porojan a fost blocată pentru aproximativ o oră. Echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Roman au intervenit pentru scoaterea apei din zonele menționate, precum și pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil, unul de pe DJ207C Roman – Luțca și unul de pe strada Soldat Porojan. Un copac a căzut pe o casă situată pe această stradă. În această dimineață, echipele SVSU mai intervin pe strada Islazului pentru a-i ajuta pe cetățeni să-și curețe curțile>>, anunţă Primăria Roman.

Persoanele care întâmpină probleme din cauza fenomenelor meteo periculoase sunt rugate să apeleze numărul gratuit 0233.984, apelabil din orice rețea, pentru a primi ajutor de la echipele de intervenție ale Primăriei municipiului Roman.

În acelaşi timp, şi în alte localităţi din judeţ apar noi probleme. Prefectura Neamţ anunţă că sunt deja locuinţe inundate: 3 la Oglinzi, 2 la Brusturi, 1 la Vânători-Nemţişor. De asemenea, este inundată şi o hală de depozitare la Roman şi un alt stâlp a căzut la brusturi în satul Poiana. De asemenea, sunt reţele electrice afectate (fire rupte) la Dumbrava Roşie.

D.V. – sursa foto – Primaria Roman

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns