Controlează şcolile şi instruiesc elevii

pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, prin Inspecţia de Prevenire, execută în această lună un control de prevenire în municipiul Piatra Neamţ.

În cadrul controlului, sunt verificate şi unităţile de învăţământ din municipiu, în privinţa respectării legislaţiei pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, şi se desfăşoară acţiuni de informare preventivă.

Pe parcursul acţiunilor de informare preventivă, se vor prezenta filme educative, pe grupe de vârstă, cu măsurile preventive din cadrul campaniilor naţionale de informare preventivă „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” „R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc!” şi Vreau să fiu voluntar!”, precum şi a campaniei judeţene „Detectorul de fum de tip autonom vă poate salva viaţa”.

Principalele scopuri vizate de acţiunile de informare preventivă sunt reprezentate de o bună cunoaştere a factorilor de risc care pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă, dar şi formare unor trăsături moral – volitive cum sunt spiritul de echipă, iniţiativa, curajul, perseverenţa, corectitudinea, disciplina etc.

Activităţile de verificare a instituţiilor de învăţământ vor include şi exerciţii de evacuare a elevilor şi personalului, specifice în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cum ar fi cutremurele sau incendiile. În cadrul acestor exerciţii, se urmăreşte adoptarea unui comportament corespunzător pe timpul producerii situaţiilor de urgenţă, lucru foarte important pentru protejarea vieţii celor surprinşi de asemenea situaţii.

 

Sursa: comunicat ISU Neamţ

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.