Control misterios la Casa de Asigurări de Sănătate! Directorul Firăstrău nici nu răspunde la telefon…

firastrau1

Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ e în vrie: un supercontrol venit de la Bucureşti vizează subiecte delicate care ar putea arunca în aer chiar funcţiile celor care conduc această instituţie.

Aşa sună informaţia primară sosită la vestea.net iar demersul jurnalistic de a verifica informaţia la “rădăcină” s-a lovit de încăpăţânarea directorului Radu Firăstrău de a nu răspunde la telefon.

Aşa că până juristul Firăstrău va binevoi să răspundă apelurilor, reţinem că ar fi vorba de câteva teme de control care iscă panică (le vom da cu semnul întrebării până vor fi confirmate sau infirmate oficial): contracte cu furnizorii de servicii medicale sau farmaceutice? sesizări făcute “mai sus” cu privire la superficialitate verificării unor aspecte reclamate iniţial la Neamţ? controale făcute de subordonaţii directorului Firăstrău pe principiul “corb la corb nu-şi scoate ochii? anchete publicate în vestea.net cu privire la încălcări ale reglementărilor legale şi la “vânzarea cu sacoşa a medicamentelor”?

Nu ar fi prima dată când directorul Firăstrău tratează comunicarea cu presa cu … “flit”. Cel care gestionează cel mai mare buget public din Neamţ a fost invitat la Tele M, încă de la începutul lunii iulie, la o emisiune care ar fi avut ca temă corecta cheltuire a banilor adunaţi din taxele nemţenilor. După ce iniţial a tot dus cu vorba, cum că e foarte ocupat cu încheierea contractelor (deşi emisiunile în direct sunt seara!!!) a sfârşit prin a nu mai răspunde la telefon. Şi prin a refuza să trimită măcar alt membru al echipei de conducerii… Atitudine indolentă tipic unora numiţi pe funcţiii cheie cu sprijin politic!

Rămâne de văzut care sunt subiectele vizate de controlul de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi dacă nu cumva directorul Firăstrău va trata pe inspectorii respectivi cu acelaşi sictir arătat jurnaliştilor nemţeni.

D. VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns