Control de la Casa de Asigurări pe FRAUDA PSIHO-GHERASIM

Casa de Asigurări de Sănătate Neamț a trimis astăzi o echipă de control la Spitalul Județean Neamț pentru a verifica documente și decontări pe ceea ce se prefigurează a fi o fraudă uriașă adusă bugetului de asigurări de sănătătate.
Sunt vizate (așa cum Vestea a informat în premieră) consultațiile acordate de două doamne psiholog, prin contracte „pe direct” cu Casa dar care funcționau în cabinete din Policlinică. Respectivele consultații (despre care există indicii și probe chiar că, în unele cazuri, erau fictive) vizau persoane care erau consultate pe alte specialități medicale și care, conex, ar fi fost văzute și pe consultații medicale.
Sursele Vestea spun că ingineria derulată de Angela Gherasim și de Mihaela Spânu ar fi avut întindere cronologică pe ani de zile și că un eventual prejudiciu ar putea ajunge la sute de mii de euro.
Totul ar fi ieșit la iveală recent când documente ajunse la avizare la noul director Silviu Verzea ar fi creat suspiciuni în condițiile în care în pandemie în unele secții din Spital nu ar fi fost pacienți (Spitalul fiind axat pe Covid), deci era evident că psihologii nu puteau acorda consultații conexe unor pacienți care nu puteau ajunge în secțiile respective. Mai mult, unii din medicii pe la care ar fi trecut pacienții respectivi ar fi fost, în urmă cu ceva timp, chiar ei internați cu Covid, deci nu puteau acorda acele consultații de bază.
Surse neoficiale apropiate de zone judiciare din Neamț spun că și alte instituții urmăresc cu interes controlul de la Casa de Asigurări. Pentru că inclusiv unii angajați de la Casă ar putea urma să dea cu subsemnatul, în condițiile în care decontările acestor servicii ar fi trebuit verificate temeinic. Mai pe șleau, cele două doamne psiholog nu puteau lua atâția bani prin fraude (ar fi vorba de un întreg concurs de infracțiuni, inclusiv falsuri și fate penale de natură informatică) dacă nu ar fi beneficiat de complicitatea sau de neglijența gravă a unor salariați de la Casa de Asigurări.
Angela Gherasim a fost până în urmă cu ceva timp și… cordonator al Policlinicii în care avea și cabinetul în care acorda consultații decontate (ei și nu Spitalului) de Casa de Asigurări de Sănătate și, până să ajungă cunoscută și ca psiholog era mai știută ca asistent și ca lider de Sindicat.
După primul articol apărut în Vestea, Angela Gherasim a remis mai multe mesaje către Vestea în care a amenințat și cu un proces dar a solicitat și publicarea unui drept la replică… fără să trimită replica respectivă.

D.V.
sursa foto – Mesagerul de Neamț

 

 

Lasă un răspuns