Contre Arsene-Carabelea: “Aici nu suntem la piaţă!”; „Care piaţă?”

Validarea demiterii celor 3 directori de la cele 3 instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean Neamţ şi numirea de manageri interimari la Teatrul Tineretului, Biblioteca Judeţeană şi Complexul Muzeal au fost, evident, doar o formalitate în şedinţa de azi de la CJ unde cele 9 voturi ale PNL nu aveau cum gripa alianţa majoritară (PSD-PMP-ALDE) cu cele 18 voturi.

Pe subiectul respectiv au fost două scurte reprize de contre între preşedintele CJ, Ionel Arsene şi Andrei Carabelea (organizatorul mitingului care acuză decizia politică de schimbare a directorilor).

Prima repriză a avut loc chiar înainte de votarea celor 3 proiecte de hotărâre când Carabelea a cerut permisiunea de a spune câteva cuvinte iar Arsene a aplicat reţeta: “Cum să nu. La final, la diverse…”. Observaţia lui Carabelea că intervenţia sa nu are nicio noimă dacă e făcută după ce deja se votează a primit replica celui care conduce şedinţa: “Aici avem un regulament. Nu suntem la piaţă…”. Nici Carabelea nu a rămas dator şi a dat contra-replica: „Care piaţă? Din cauza colegilor dumneavoastră, nici piaţă nu avem” (cu trimitere la Consiliul Local, unde majoritatea nu acceptă propunerea primarului de a se da piaţa direct, fără licitaţie, în administrarea firmei Urban).

Când au fost epuizate proiectele de pe ordinea de zi, Arsene l-a invitat pe Carabelea să-şi expună punctul de vedere. A rezultat a doua repriză de contre. Carabelea a cerut explicaţii pentru demiterea celor 3 directori şi detalii legate de activitatea comisiilor de evaluare, Arsene a replicat că totul a fost legal şi că există şi pe site-ul instituţiei rapoartele respective. Nu au lipsit înţepăturile: Carabelea a spus “politizare” iar Arsene (după ce a menţionat că niciunul dintre cei 3 directori nu este afiliat politic) l-a ironizat pe Carabelea pe care l-a taxat drept “organizator de mintinguri”, sugerându-i să vorbească cât doreşte, că „e şi presa aici, televiziuni, peste 3 ani sunt iar alegeri”.

Arsene a avut câteva schimburi de replici şi cu consilierii judeţeni PNL, cărora le-a reamintit că pot vorbi doar după ce solicită acest lucru şi le dă permisiunea. “Ridicaţi mâna şi vorbiţi după ce vă dau aprobarea, că nu suntem la talcioc aici”, a fost replica spusă de vreo 3-4 ori de Arsene.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns