Contrabandist fugar, luat pe sus de trupele speciale


Un romașcan de 43 de ani a fost prins ieri seară într-un apartament din oraș, după o operațiune la care au participat luptătorii de la Serviciul de Acțiuni speciale și jandarmi, informează IPJ Neamț. Bărbatul fusese dat în urmărire națională și internațională, după ce a încercat să scape de pedeapsa cu închisoarea. Romașcanul era condamnat la 3 ani și două luni de detenție, pentru contrabandă, faptă pe care a săvârșit-o în urmă cu trei ani.
În ziua de 12 martie 2014, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Oniceni au oprit în trafic, la Poienari, mașina condusă de inculpat. În autoturism se aflau 56 de cartușe cu țigări din Ucraina, Republica Moldova și Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.
O lună mai târziu, o mașină condusă de același bărbat a fost tras pe dreapta de polițiștii romașcani, după ce a depășit limita legală de viteză. În timpul controlului, observând doi saci suspecți, polițistul i-a cerut individului să-i prezinte documentele pentru marfa pe care o transporta, moment în care șoferul a pornit mașina și l-a agățat pe omul legii
”, precizează inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. Autoturismul a fost blocat mai apoi în trafic, iar la verificarea celor doi saci s-a descoperit că aceștia conțineau 300 de pachete de țigări, netimbrate, de proveniență Ucraina.
Romașcanul a ajuns în Penitenciarul Bacău, unde va rămâne până la ispășirea pedepsei.

Alex SÎRBU

One thought on “Contrabandist fugar, luat pe sus de trupele speciale

  1. Foarte tare!Trupele speciale nu-i gasesc si pe Codrut Marta si pe Ghita?!

Lasă un răspuns