Continuare la „Pacienți ținuți ca vitele în curtea Spitalului”: Cu perfuzia în mână sub cerul liber; sânge și urină, recoltări pe scaun sau între tufe!


După articolul de aseară din Vestea, în care arătam cum pacienții sunt ținuți „ca vitele” sub cerul liber în curtea Spitalului Județean Neamț, sub pretextul că nu ar fi locuri, au avut loc două momente interesante:
1.concurența de la TVM Neamț a transmis, după 15-20 de minute, un LIVE de la fața locului, care arăta că situația e și mai cruntă.
2.după apariția articolului și în timpul LIVE-ului, zona de triaj sub cerul liber s-a animat brusc de halate albe, s-a dat rapid cu dezinfectant în cort și în câteva containere. Pacienții care zăceau de câteva ore pe scaun, sub cerul liber, au început să fie mutați rapid în cort, containere, saloane. Practic, ca prin minune au apărut locuri libere pentru bieții oameni care stăteau pe scaune, afară, de 7-10 sau chiar 14 ore.

Publicăm la finalul articolului LIVE-ul celor de la TVM Neamț (și vă invităm să-l urmăriți, să apreciați dumneavoastră dacă acei oameni sunt credibili sau nu) dar, până atunci, câteva informații și declarații din ce spun acești pacienți, în marea lor majoritate persoane de 70-75 de ani.

„Sunt aici de la 10. Nu de la ora 22 ci de la 10 dimineața. Nu știu câte ore au trecut. (N.R. – era ora 24). Aaa, 14? Asta e. Poate se eliberează vreun loc în vreun pat și pentru mine”.

„Eu am ajuns acum 9 sau 10 ore. M-au dus pentru analize, m-au adus ]napoi. Da, tot așa, doar pe scaunul ăsta am stat”.

Printre pacienții în vârstă, aproape leșinați de atâta stat pe scaun, e și o doamnă (domnișoară) mai tânără. Nu dorește să declare nimic. Are perfuzia în mână, prinsă de stativul de metal. Da, și ea, tot pe scaun, tot afară.

„Ne-au luat analizele de sânge tot aici, afară. Da, da, afară. Și recoltarea de urină tot aici. Eu am prins ziua, așa că am mers în toaleta ecologică. Alții care au venit mai târziu, pe înserat, nu au mers în toaleta ecologică că nu e lumină înăuntru, nici măcar un bec. Au mers acolo, după tufe și au umplut eprubeta”.

Toți cei care au răspuns jurnalistului TVM Neamț au spus că nu au primit niciun colț de pâine de mâncare, nici măcar o banală cană de ceai. Și nici nu au putut părăsi perimetrul cort-containere, pentru că li s-ar fi spus că nu au voie, că pot avea probleme cu „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Înainte de a vedea acest VIDEO cutremurător, ar trebui să mai știți că:
-Spitalul Județean Neamț este subordonat administrativ Consiliului Județean Neamț. Actualul manager, dr. Silviu Verzea, a fost numit în funcție personal de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț (și al PSD Neamț).
-Dintre cei 5 membri ai Consiliului de Administrație, 3 sunt, conform legii, de pe filieră CJ (deci PSD), doi numiți de plenul forului administrativ și unul numit prin dispoziție a aceluiași Ionel Arsene. Alții 2 sunt reprezentanții Ministerului Sănătății și, de obicei, e vorba de angajați ai DSP. Deci, politic, PNL.

Deși de la publicarea articolului din Vestea au trecut vreo 17 ore, nicio instituție (CJ, Prefectură, DSP, Spital, Minister etc) nu a comunicat până acum niciun punct de vedere despre aceste situații absolut atroce.

 

 

D.V.

 

 

2 thoughts on “Continuare la „Pacienți ținuți ca vitele în curtea Spitalului”: Cu perfuzia în mână sub cerul liber; sânge și urină, recoltări pe scaun sau între tufe!

  1. Dle Corfu, poate mergeti si pe drumul judetean care merge spre Izvorul Muntelui (Axial) sa vedeti ca nu mai este niciun utilaj pe drum. S-a turnat doar un strat de asfalt pe o portiune iar acum au disparut utilajele. La fel s-a intamplat si pe Axial unde au mai ramas doar cativa muncitori.

  2. A, deci „eroii in halate albe” si-au lasat cafelutele si au venit sa se ocupe de bolnavi?!Eu cred ca aceasta situatie are legatura mai putin cu conducerea politica, si mai mult cu managementul spitalului.In acest moment, in SJN sunt circa 300 pacienti (Covid, cu diferite forme), care blocheaza toate cele 800 de paturi de care dispune spitalul.Astfel, o buna parte din personalul spitalului freaca menta pe salarii de mii de euro (cel mai mare salariu 40000 lei!) , in timp ce in unele sectii se munceste din greu in foc continuu!Pur si simplu, dl. manager ar trebui sa dea cu sapa in nesimtiti si sa-i puna la lucru, inclusiv la triajul din curtea spitalului.

Comments are closed.