„Continuăm împreună!” Unde va candida fostul prefect Panaite?

Postarea lui Vasile Panaite prin care acesta anunţă plecarea din funcţia de prefect a capacitat, în doar 3 zile, fix 990 de likeuri şi sute de comentarii. Din ce se vede pe facebook, toate aceste comentarii sunt pozitive, ceea ce înseamnă că fie au fost numai din acestea fie, dacă au fost şi de alt fel, au fost periate.

Chiar şi dacă ar fi vorba de varianta a 2-a, mai arar politician care să se laude cu aşa impact bun la o postarea de a lui. Şefii de partide de la Neamţ sau primarul Dragoş Chitic nu au un asemenea feed-back nici măcar în visele lor foarte frumoase sau în poveştile pe care le recită sfetnicii lor care le vorbesc numai despre lapte şi miere.

Şi mai este un detaliu foarte important: Panaite a răspuns la fiecare mesaj în parte pe şablonul „Mul’umesc. Continuăm împreună!”. Când şi când câte un „sărut-mana” (pentru doamne sau domnişoare) dar urmat şi acesta, obligatoriu, de clişeul „Continuăm împreună!”.

Acest şablon seamănă a slogan electoral. Nu doar seamănă ci a şi fost slogan electoral pentru mulţi candidaţi, mai ales pentru primari sau parlamentari care doreau obţinerea unui nou mandat. E scurt, de impact şi are 2 cuvinte de forţă: verbul „continuăm” (persoana întâi, plural, deci NOI) şi adverbul „împreună” care subliniază mesajul verbului, adică „eu şi voi, deci noi”.

Înainte de a interveni divorţul dintre Panaite şi PSD, prin Piatra Neamţ se vorbea deja despre o ipotetică candidatură a acestuia la alegerile locale din 2020, pentru funcţia de primar de municipiu. Evident, din partea PSD, ca variantă de lucru.

Între timp, relaţia Panaite – PSD (Arsene) e de domeniul trecutului şi aceeaşi variantă ar putea fi posibilă doar cu un update de partid, adică prin găsirea unei alte formaţiuni politice care să susţină şi să asume o posibilă candidatură a lui Panaite. Cu siguranţă se va găsi un astfel de partid pentru că respectivul are o anumită notorietate şi priză la public (cu plusurile şi minusurile inerente).

Demiterea lui din funcţia de prefect mai deschide o posibilă ipoteză: candidatura la funcţia de primar (părăsită chiar de el) din Dragomireşti, unde trebuie să fie programate alegeri anticipate în acest an.

Atitudinea lui Panaite din ultimul timp arată că acesta îşi doreşte mai mult decât Dragomireşti. Drept că alegerile din localitatea în care a avut câteva mandate consecutive de primar (trei?, patru?) ar putea fi folosite, în cadrul unei strategii, ca trambulină, ca idee de victorie de etapă.

Şi, cu siguranţă, „Continuăm împreună!” repetat atât de ferm de Panaite arată că acesta vrea să demonstreze că nu şi-a spus ultimul cuvânt în politica nemţeană.

D.V.

One thought on “„Continuăm împreună!” Unde va candida fostul prefect Panaite?

  1. E baiat tanar,ambitios ii place sa-nvete si apoi,decat codas la oras……mai bine primar la Dragomiresti ! Bafta PITI !

Comments are closed.