Continuă TEROAREA Horeca la Neamț! Încă un comando, de 12 polițiști și jandarmi, la „Victoria”! Când era „război” în stradă intervenea 1 polițist…


Foarte ciudat cum luptă Poliția Neamț cu pandemia, terorizând practic (prin UNII angajați) ce a mai rămas din Horeca (termen modern pentru alimentația publică).
Episodul de la Târgu Neamț de sâmbătă seara (cu amendă de 10.000 lei dată pentru că la o masă în Restaurant erau plus 3 persoane peste norma de 6 și că se afla la vedere un buchet de flori) a continuat și aseară, spre disperarea patronilor Hotelului Victoria și a celor câțiva clienți care luau și ei masa. Un comando de 12 oameni ai legii a „descășecat” din nou, la Restaurantul aceluiași hotel, controlând cu maximă vigilență să nu fie mai mult de 6 clienți la o masă.
Vlad Amariei – patronul de la Victoria – declară public că nu mai suportă această hărțuire bazată pe răzbunări personale ale unor polițiști și atât în postări pe facebook dar și în declarații date presei (Mesagerul) arată clar în direcția a doi polițiști, Ionuț Trofin și Narcis Neguciri.

Culmea e că descinderea de duminică seara a intervenit la doar câteva ore după ce patronul de la Victoria făcuse deja o postare pe facebook (care duce finuț dar clar spre acuzația de abuz în serviciu) așa că noua acțiune nu poate să nu fie văzută, fie și ca ipoteză, și în cheia unei răzbunări personale. Inclusiv șefii de la Poliția Tîrgu Neamț (șeful instituției, șeful de la Ordine Publică) ar fi trebuit să aibă prezența de spirit să-i ferească pe cei doi subordonați (Trofin și Negurici) de Victoria, fie doar și pentru motivul de-ai proteja pe cei doi dar și imaginea instituției.

Poli’ia Neamț a ieșit astăzi cu un comunicat de presă la un mod foarte general în care nu răspunde punctual la niciuna din întrebările rezonabile ridicate de toată această poveste ba, mai mult, limbajul de lemn și ocolirea subiectului concret par a spune că răspunsul vine de la un fel de Poliție a lui Putin (ca să nu spunem „nord-coreeană”). Publicăm mai jos și comunitatul IPJ și vom reveni zilele viitoare și cu alte informații interesante despre ceea ce se întâmplă la Tîrgu Neamț și IPJ se face că nu vede.

Până atunci, să citim mesajul postat aseară (al doilea) pe pagina Hotelului Victoria: <<„Nicio seară fără muuuultă Poliție!” Și în seara asta (31.01.2021), un nou control la Restaurantul Hotelului Victoria. Foarte bine.
De data asta nu au mai găsit nimic de reproșat. Sau cel puțin așa am înțeles eu, sper să nu primesc o nouă amendă cu dedicație în Poștă.
Dar eu tot am o întrebare pentru voi toți: e normal ca într-un restaurant unde sunt câțiva clienți care servesc masa și își doresc niște clipe frumos petrecute împreună să intre, deodată, 12 angajați ai statului să… numere scaunele ocupate de la mese?
Pentru orice om cu bun simț, un asemenea desant de uniforme (12!) e un motiv de disconfort, de tulburare a unor clipe pe care le dorea plăcute pentru el și cei câțiva membri ai familiei sau prieteni cu care servește masa.
La fel de deranjant e și pentru noi cei care administrăm astfel de unități. Echipa de control (de 12!) intră buluc fără a fi anunțată, peste clienți și ospătari.
Ce să facem ca să nu ni se mai dea astfel, metaforic, cu firma în cap? Să stăm în parcare de dimineața până seara să-i așteptăm pe domnii polițiști care cum vine seara cum iau restaurantele la rând?
Sincer, sunt siderat, nu mai știu ce să cred, ce să spun. Voi ce credeți?>>

Subliniem, mesajul de mai sus (deci și această decindere în forță) avea loc la câteva ore după primul mesaj al Hotelului Victoria, referitor la descinderea precedentă, de sâmbătă: <<Din respect pentru clienții noștri și pentru corecta informare a opiniei publice, noi, administratorii Hotelului și Restaurantui Victoria din Tg. Neamț facem următoarele precizări, cu referire la sancționarea (cu o amendă uriașă!) a firmei noastre pentru un așa-zis eveniment găzduit nelegal:
– Peste 30 de oameni lucrează în aceasă firmă (cu locuri de munca asigurate și după apariția pandemiei), aici vorbim de salarii, dări la stat, impozite și taxe (din care o parte ajung în salariile bugetarilor).
– De aceea considerăm că în această perioadă în care Horeca este în grea suferință, reprezentanții instituțiilor de stat trebuie, da, să aplice legea, dar în coordonate rezonabile și egale.
– Știm ca mesajul acesta este foarte greu de înțeles (nu ca regulă ci ca excepție) de unii care având asigurate locuri călduțe aruncă (metaphoric) la gunoi respectul pentru joburile celor din privat (oameni care plătesc taxe fără de care nu ar exista salariile bugetarilor)
– #HotelVictoria a asigurat salariile angajaților chiar și în această perioadă nefavorabilă în care au existat luni cu profit sub 0…
– Nu e prima dată când unitatea noastră este ținta unor abuzuri. Sâmbătă seara, în acțiunea în care personajul principal a fost domnul agent Trofin Ionut , a depășit orice limită. Menționăm că nu s-a reușit mimarea imparțialității ci, pe față, s-a spus că este vorba de un război personal dus împotriva unor „copchii de doi lei”, condimentate la final de înjurături care nu fac cinste nici cuiva care nu poartă haina statului, cu atât mai puțin onorabile pentru un polițist.
– Domnul menționat mai sus a beneficiat de „consilierea” altui coleg , domnul Negurici Narcis care și dânsul a arătat „respectul” pe care îl poartă contribuabililor („Hai să mergem, ce mai stăm de vorbă cu ăștia?”) „Ăștia “ erau , poate , persoane care meritau o explicație și un dialog civilizat…
-Descinderea cu exces de forță, cu filmarea de pe telefon a unor persoane private care serveau masa a generat o stare de tensiune inacceptabilă pentru clienții aflați la mesele ocupate din unitatea noastră. Unii au ieșit siderați, rămânând chiar și note de plată neachitate.
– Știm să ne asumăm propriile greșeli: când a fost o petrecere de 30 de oameni (într-un spațiu de 400 de persoane) am plătit amenda. Aseară însă, într-un spațiu de 160 de persoane au fost găsite 30 de persoane , iar la una din mese erau… flori și, vezi Doamne, acele flori erau dovada că nu este servire „a la carte” ci aniversare. Deci au ajuns și florile de pe o masă din restaurant să fie dovada unei infracțiuni !
– Domnule Trofin, ne vom vedea în Instanța unde, cu siguranță, vom primi mai multe explicații despre descinderea și atitudinea dumneavoastră. De ce nu?, poate și la Parchet, dacă avocatul va considera că sunt indicii rezonabile pentru o plângere pentru infracțiunea de abuz în serviciu…
– Suntem convinși că Instanta de Judecata , nu va ține cont de vârstă (“copchii de doi lei”), nici de cât de tare se crede cineva, nici de amenințările gen “te fac eu pe tine” , ci de lege.- Și vă vom răspunde în fața Instantei și la întrebarea pe care ne-ați adresat-o , chiar dacă nu am înțeles- o : “ vreți război?”.
Dincolo de abuzul dvs evident de putere, din motive de educație și civilizație dar și pentru că preocuparea noastră principală este să avem clienți mulțumiți pentru ca să putem plăti peste 30 de salarii lunar și dările la stat aferente, și alte impozite și taxe (care ajung în bugetul local, în bugetul central etc).
– Dar apropo de referirea la “război”, probabil așa se explică descinderea agresivă într-un restaurant unde niște oameni serveau masa, iar vestele negre tactice (tip SWAT) erau absolut necesare (?) în fața unor clienți absolut pașnici.
– Da, legea trebuie respectată iar cine greșește – inclusiv noi – trebuie să plătească. Dar mai știm și că legea trebuie să fie aceeași pentru toți, să fie aplicată unitar, nu „pentru unii – mumă, pentru alții – ciumă!” și nu pe baza unor descinderi și răfuieli care par a avea o nuanță personală.
– În timpuri în care asistăm la impunerea de restricții peste restricții (unele desființate chiar de Curtea Constituțională sau de Curtea Supremă) și în care firmele nu au fost ajutate, probabil că e și „vremea abuzurilor” împotriva unor „mari infractori” din Horeca, vinovați de „crima” de a avea 3 oameni în plus la o masă. Nu ați înțeles însă, domnilor polițiști menționați mai sus, că nu e vorba de ambiția cuiva de a încălca legea ci de greșeli comise din disperarea luptei pentru supraviețuire, o situație care pe noi, șefi sau angajați de la #HotelVictoria ne-a adus în ipostaza în care realizăm și mai mult că trebuie să fim o echipă, să fim oameni.
Conducerea Hotelului Victoria,
Târgu Neamț>>.

Iar declarația dată de patron publicației Mesagerul completează acest tablou incredibil:
<<“Agentul Ionuţ Trofin a venit la mine acum vreo trei săptămâni şi mi-a propus ca fiul lui să-şi facă aniversarea la hotel la mine.
L-am refuzat politicos, pe motiv că în această perioadă de pandemie sunt restricţii. S-o fi supărat, cred că se adeverşte acum, când mi-a dat amendă, că a găsit prilejul să se răzbune.
Oricum, o să-l dau în judecată pentru abuz în serviciu. Am şi vorbit cu avocatul meu. Amenda o voi contesta în instanţă, mai ales că nici până acum nu am primit, în scris, procesul verbal cu amenda. Probabil amenda e doar la ei, la poliţie.
Sâmbătă seara Ionuţ Trofin şi Narcis Negurici au intrat în hotel la ora 22 şi în aceeaşi seară au revenit la ora 23,30. La ora 23 în hotel erau doar ospătarii care dădeau cu mop-ul pe jos.
Duminică seara pe la ora 20,30 a venit un echipaj cu şase poliţişti, împreună cu un alt echipaj cu şase jandarmi.
Au venit parcă la intimidare.
Sâmbătă seara cel puţin mi-au intimidat şi speriat toţi clienţii.
N-au ţinut cont nici de faptul că e un spaţiu privat, nu un spaţiu public şi nici măcar nu şi-au cerut acordul de la clienţi dacă pot să le facă poze sau nu. Au plecat şi clienţii de la masă când au văzut ce se întâmplă.
Sâmbătă seara au fost între 30 şi 40 de persoane, şi sus şi jos. Erau sub 30% din capacitatea totală a restaurantului. Capacitatea totală este de 160 de locuri declarate şi la Ministerul Turismului.
Ştiţi ce mi-a zis Trofin când a plecat? Că dacă vrem război o să ne arate el război. Că nu-l fac pe el nişte copchii de 2 lei. Nu e prima dată când unitatea noastră este ținta unor abuzuri.
Sâmbătă seara, în acțiunea în care personajul principal a fost domnul agent Trofin Ionut, a depășit orice limită. Menționăm că nu s-a reușit mimarea imparțialității ci, pe față, s-a spus că este vorba de un război personal dus împotriva unor „copchii de doi lei, la final totul condimentat înjurături care nu fac cinste nimănui, cu atât mai mult  unui polițist.
Colegul lui, Negurici Narcis a arătat şi el „respectul” pe care îl poartă contribuabililor („Hai să mergem, ce mai stăm de vorbă cu ăștia?”) “Ăștia“ erau, poate, persoane care meritau o explicație și un dialog civilizat. Descinderea cu exces de forță, cu filmarea de pe telefon a unor persoane private care serveau masa, a generat o stare de tensiune inacceptabilă pentru clienții aflați la mesele ocupate din unitatea noastră. Unii au ieșit siderați, rămânând chiar și note de plată neachitate. E normal ca într-un restaurant unde sunt câțiva clienți care servesc masa și își doresc niște clipe frumos petrecute împreună să intre, deodată, 12 angajați ai statului să numere scaunele ocupate de la mese? La fel de deranjant e și pentru noi cei care administrăm astfel de unități. Echipa de control (de 12!) intră buluc fără a fi anunțată, peste clienți și ospătari. Ce să facem ca să nu ni se mai dea astfel, metaforic, cu firma în cap? Să stăm în parcare de dimineața până seara să-i așteptăm pe domnii polițiști cum vine seara și iau restaurantele la rând? Sincer, sunt siderat, nu mai știu ce să cred, ce să spun
”>>.

În loc să răspundă concret la aceste acuzații foarte grave, care arată cum subordonații săi au o atitudine neprincipială, arogantă, se folosesc de haina statului pentru a rezolva răzbunări personale, IPJ Neamț a postat luni, pe site-ul propriu, un comunicat de toată minunea:
<<Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este abilitat să facă următoarele precizări:
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț acționează zilnic în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, sub autoritatea Instituției Prefectului, în scopul prevenirii și combaterii criminalității și al răspândirii SARS-CoV-2.
În referire la evenimentul privat organizat în incinta unui local public din orașul Târgu-Neamț, întrerupt de forțele de ordine, facem precizarea că, la data de 30 ianuarie 2021, polițiștii au acționat, la nivelul județului Neamț, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea 55/2020.
Asigurăm cetățenii că sancțiunile contravenționale sunt aplicate în mod gradual, cu respectarea criteriilor de individualizare, prevăzute de O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, inclusiv a caracterului de repetabilitate a faptei.
În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor desfășurate în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății cetățenilor.
Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată>>.

Ați înțeles ceva?
Nu contează, așa comunică Poliția Neamț, fix după modelul patentat de IGPR care spunea cum ditamai șeful Poliției Române a mers să negocieze, cu capul plecat, cu niște interlopi că „nu mai are animeni în Poliție atât de priceput”. Așa și în comunicatul IPJ, nimic (dar nimic!) concret, doar generalități și pretinderea unei încrederi oarbe în instituție și în TOȚI oamenii care reprezintă instituția în teren, chiar și atunci când apar îndoieli rezonabile.

În loc de concluzie, propunem o comparație:
-Pentru măreața luptă anti-Covid, Poliția Tg. Neamț trimite (iar comanda IPJ susține) un comando de 12 oameni (polițiști și jandarmi) în localuri de alimentație publică unde sunt câțiva oameni pașnici, răsfirați pe la mese, pe care îi filmează (în baza cărei legi?) unii dintre „justițiari”, cu telefoanele mobile personale. Deci sunt resurse umane, nu?, în Poliție…
-În urmă cu 2-3 ani, Târgu Neamț și județul Neamț deveniseră subiect de presă națională când la un scandal/măcel în stradă la care participau zeci de beligeranți rromi (din 2 tabere ostile) intervenea UN SINGUR polițist! Unul singur (Busuioc se numește!) între zeci de rromi nervoși care își aruncau în cap cu răngi, pietre, scânduri. Iar atunci, Poliția și Jandarmeria boceau că… nu sunt oameni destui etc, deși incidentul putea fi prevăzut, „înarmarea” taberelor începuse cu multe ore în urmă.

Deci la un măcel în stradă nu trebuie să trimiți 12 oameni, din prima, ci doar ca să numere scaunele dintr-un restaurant!
Bravo Poliția Târgu Neamț, Bravo IPJ!

Vom reveni.

Daniel Vinca

One thought on “Continuă TEROAREA Horeca la Neamț! Încă un comando, de 12 polițiști și jandarmi, la „Victoria”! Când era „război” în stradă intervenea 1 polițist…

  1. Domnule Vinca, acesta este statul politienesc-securist pe care foarte multi din mass-media l-au sustinut!Rezultatul- distrugerea completa a capitalului romanesc , inclusiv a micilor afaceri de familie!Bineinteles, cu exceptia afacerilor securistilor, militienilor si functionarilor sau a celor protejati!

Lasă un răspuns