Contabil şef cu CAZIER FISCAL la firma judeţului! Pe mâna cui dă CJ Neamţ 5 miliarde de lei pe lună…

adriean-chirila

Un amărât de administrator de firmă care se trezeşte cu CAZIER FISCAL (cu menţiuni trecute în respectivul document) are apoi o grămadă de necazuri (a se citi interdicţii).
Dacă se procopseşte cu CAZIER FISCAL cineva din categoria „băieţilor deştepţi”, cu siguranţă nu va muri de foame. Este cazul fostului viceprimar de Piatra Neamţ (din mandatul lui Ion Rotaru), Adriean Chirilă (foto de mai sus) – actualmente CONTABIL ŞEF la SC Troleibuzul SA, firmă a Consiliului Judeţean Neamţ – care, la solicitarea sa a primit în 2014 un CAZIER FISCAL emis ANAF (prin Direcţia Generală Regională Iaşi, via Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ) în care se menţionează, negru pe alb, „ARE fapte în cazierul fiscal”.

20161102_173428

Poate fotografia copiei ajunsă în posesia VESTEA nu este foarte clară. Să mai privim odată!

20161102_173428-zzz

Anexa la documentul de mai sus arată, sub semnătura aceluiaşi director de la Finanţele Publice Neamţ şi despre ce faptă şi ce sancţiuni este vorba:

20161102_173407

Din certificatul de cazier fiscal rezultă că, la vremea respectivă, Chirilă a solicitat documentul specificând drept motiv „pentru a-i servi la JUDECĂTORIA PIATRA NEAMŢ”. Probabil pentru a contesta respectivul cazier fiscal. Nu ştim rezultatul unui astfel de potenţial demers, dar dacă el a fost iniţiat şi finalizat în vreun fel, Vestea stă la dispoziţia lui Adriean Chirilă sau a oricărui altcineva care poate aduce lumină în acest caz.

Cititi si: Curse de 1000 km pe zi, cu troleibuze, de la Piatra spre Platforma decedată Săvineşti!
Miliarde fără număr pentru GAURA NEAGRĂ Troleibuzul / Peste 2,5 milioane de lei (noi) viraţi de CJ doar în 2016, pentru pierderile/km
Arsene, președintele CJ: Voi cere demiterea tuturor celor vinovați de situația de la Troleibuzul!
Asaftei: La Troleibuzul este o viermuială ieșită din comun!
Troleibuzul SA – TRAI NINEACĂ! 60 de miliarde de lei (vechi) – subvenţii de la CJ, pe an! 5 miliarde lei (vechi) – plata conducerii!
Investiţii a la Troleibuzul! Nu au cumpărat soft de câteva sute de euro pentru contabilitate dar au avut 1,3 miliarde lei pentru server şi I.C.E.R.!
CADO 500.000 lei lunar de la CJ pentru Troleibuzul! Ce s-ar putea face cu aceşti bani?

Cert este că, de ceva timp, Adriean Chirilă lucrează la Troleibuzul SA pe postul de – ţineţi-vă bine! – contabil şef. Adică este omul care răspunde cot la cot cu managerul Nadia Năstase în ceea ce priveşte legalitate şi respectarea disciplinei financiare pentru bugetul de venituri şi cheltuieli a societăţii Consiliului Judeţean Neamţ.
Nu punem la îndoială legalitatea ocupării respectivei funcţii şi retribuţiei acordate acestuia, că doar de aia firma respectivă cheltuia 5 miliarde de lei vechi pe an pentru contract mandat (indemnizaţie director), indemnizaţii membri AGA, CA şi cenzori (vezi AICI – Troleibuzul SA – TRAI NINEACĂ! 60 de miliarde de lei (vechi) – subvenţii de la CJ, pe an! 5 miliarde lei (vechi) – plata conducerii!).
Dar intervine cel puţin aspectul moralităţii situaţiei şi a imaginii unei firme care aparţine Consiliului Judeţean Neamţ şi care – iarăşi, atenţie! – lunar încasează de la instituţia administrativă circă 5 miliarde de lei pe lună cu titlul de COMPENSARE (adică, mai direct, subvenţie pentru pierderi per kilometru). Numai în anul 2016, CJ a virat către Troleibuzul, pentru primele opt luni ale anului, 40 de miliarde de lei vechi (aproape UN MILION DE EURO!) care s-au dus pe cheltuielile curente, inclusiv în cardurile directorului şi contabilului şef.
Plăţile de la CJ au fost realizate în baza unui contract în care CJ nu este parte (!!!) şi care este semnat şi ştampilat de ADI URBTRANS şi TROLEIBUZUL SA. Contract care, din partea societăţii a fost semnat de directorul Nadia Năstase şi… contabilul şef Adriean Chirilă.

Revenind la cazierul fiscal („curăţat” sau nu între timp) al actualului contabil şef de la Troleibuzul, din primele documente din articol se observă că respectivul „schelet” i se trage de la o firmă – TOTAL CONTAB – care din denumire arată că a fost creată pentru desfăşurarea unor activităţi de contabilitate. Nu e Chirilă nici primul nici ultimul nemţean care are un astfel de cazier pătat, mai ales că legislaţia actuală este total neprietenoasă faţă de mediul de afaceri în general şi faţă de firmele mici în special. Dar majoritatea celor care au primit astfel de buline negre numai ei ştiu prin ce au trecut ca să nu devină muritori de foame, să poată duce mai departe – de exemplu – activitatea derulată cu o tarabă de legume-fructe sau cu un magazinaş din care abia scoteau o leafă-două. Deh, aceştia au avut – vorba unui clasic în viaţă – ghinion. Curat ghinion! Pentru că mai există şi excepţiile de rigoare, adică câte vreun norocos care, de la firma privată pentru care a primit CAZIER FISCAL, să ajungă fix în fotoliul de contabil şef la o firmă care aparţine Consiliului Judeţean Neamţ.

D.VINCA

Nota Bene – Evident că, asa cum este menţionat şi în articol, Vestea va găzdui şi alte puncte de vedere pe acelaşi subiect, sau completări etc, în măsura în care sunt persoane care solicită acest lucru.

Cititi si: Curse de 1000 km pe zi, cu troleibuze, de la Piatra spre Platforma decedată Săvineşti!
Miliarde fără număr pentru GAURA NEAGRĂ Troleibuzul / Peste 2,5 milioane de lei (noi) viraţi de CJ doar în 2016, pentru pierderile/km
Arsene, președintele CJ: Voi cere demiterea tuturor celor vinovați de situația de la Troleibuzul!
Asaftei: La Troleibuzul este o viermuială ieșită din comun!
Troleibuzul SA – TRAI NINEACĂ! 60 de miliarde de lei (vechi) – subvenţii de la CJ, pe an! 5 miliarde lei (vechi) – plata conducerii!
Investiţii a la Troleibuzul! Nu au cumpărat soft de câteva sute de euro pentru contabilitate dar au avut 1,3 miliarde lei pentru server şi I.C.E.R.!
CADO 500.000 lei lunar de la CJ pentru Troleibuzul! Ce s-ar putea face cu aceşti bani?

cop-chirila

6 thoughts on “Contabil şef cu CAZIER FISCAL la firma judeţului! Pe mâna cui dă CJ Neamţ 5 miliarde de lei pe lună…

  1. Daniel Vinca, nu mai ai ce scrie? Te iei de Adi Chirila, stilpul golaniilor cu fata umana, de marele mason Chirila? Vin astia si te sugruma cu sorturile lor de masoni de bodega.

  2. Jurnalisti de 3 lei- ar trebui sa stiti ca este interzis sa publicati/distribuiti date personale, cum ar fi CNP ul !

  3. Mai Petrica, tu iti iei banii pe acelasi card cu Adi Chirila? Da, fugim acum toti sa folosim CNP-ul maretului contabil sef cu cazier fiscal. Din toti tinerii scoliti care chiar stiu contabilitate nu a fost altul mai bun sa fie contabil sef la Troleibuzul decat acest dinozaur care a fost viceprimar pe vremea lui Rotaru. Adica, la vremuri noi tot noi.
    Arsene e normal sa dai atatia bani unui contabil care are interdictii fiscale?

  4. Dl. Vinca, cred ca ati incalcat cel putin legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal care prevede ca „prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul” sau daca „prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala”.

    Admin: Uau! Asta aveti dvs de comentat la subiectul din acest articol! Bravo! Cat priveste CNP-ul invocat de dvs eu in cele documente am vazut „cod de identificare fiscala” si parca un „j”. Deci nu apare CNP. Dar daca din tot articolul, doar asta aveti de reprosat e ok. Tineti-o tot asa.

  5. Da nici marea directoare de la Troleibuzul nu e mai breaza. A fost numita politic de Tarata,si are la activ zero expertiza, zero experienta in conducere, zero pe cartea de munca zero caracter si bineinteles facultate la Piatra Neamt…Si rezultatele nu au intarziat sa apara…

  6. Domnule Vinca nu am vazut nici o reactie a conducerii C.J.Neamt cu privire la cele semnalate in legatura cu situatia de la TROLEIBUZUL si ADI URBTRANS tind sa cred ca totul este un mare ,,FAS” sau mai bine zis praf in ochii prostimii.Ma asteptam ca onor domnul presedinte CJ in frunte cu toti responsabilii ( AGA – manii ) sa inceapa sa explice asa cum au iesit si au rezolvat problemele in cazul SJU Neamt , ne face sa credem ca acestia sunt partasi si patroneaza prin reprezentatii lor HOTIILE si JAFUL de la TROLEIBUZUL si URBTRANS , ce fac consilierii personali ai presedintelui CJ si cei din AGA cand se vor lua masuri sau se asteapta a se noua transa de subventii ( bani de cosnita pentru campania electorala ).Asteptam reactia C.J.Neamt

Lasă un răspuns