Constantin Iacoban: „Nu risipiți voturile!”

Nu risipiți voturile!

De ce pietrenii trebuie să-l voteze pe Răzvan Cuc primar la Piatra Neamț și pe Ionel Arsene președinte al Consiliului Județean Neamț?

„De ce uitaţi că-n voi e şi număr şi putere?
Când vreţi, puteţi prea lesne pământul să-mpărţiţi”,
Împărat și proletar, Mihai Eminescu

Am ales să încep această postare cu versurile marelui nostru poet Mihai Eminescu, atât de sugestive pentru contextul politic și social în care trăim. Descrie perfect puterea pe care o are electoratul, de a schimba destinul unei comunități, al unei țări. Și pietrenii au această putere, de a făuri un viitor bun, doar mergând la vot și alegând candidatul care poate transforma municipiul Piatra-Neamț într-un oraș dezvoltat. Soluția este Răzvan Cuc, candidatul PSD, care poate să facă din Piatra-Neamț orașul cu care să ne mândrim..
Peste câteva ore, campania electorală pentru alegerile locale se va sfârși, iar pietrenii vor merge la urne pentru a-și alege primarul dintre candidații care, în ultima lună, au încercat să-i convingă că sunt cei mai buni. În campania asta s-a purtat albul, culoarea asociată cu onestitatea, curățenia, perfecțiunea, noul.

Imaculații candidați au purtat numai cămăși albe, pentru că albul dă bine în ochii poporului alegător. Numai că multor candidați albul nu li se potrivește deloc, dar cu toate acestea au insistat să-l poarte, că așa le-au cerut staff-urile plătite cu bani grei, aduse de pe la București, Alba Iulia sau Oradea.

Despre doamna Cucu, candidat la primărie, nu pot spune nimic, pentru că nu o cunosc. În plus, nu e frumos să vorbești rău despre doamne.

Candidatul Valerică Frățilă îmi este prieten, deci mă abțin!

Candidatului de la ALDE, i-am și uitat numele, nu fac altceva decât să-i urez succes!

Căutătorul de comori Marius Irimia încearcă să găsească niște firfirei pe la Primăria Piatra Neamț și, probabil, vrea să scape de naveta chinutoare la serviciu – Parcul Național Vânători.

Despre Liviu Harbuz, ce se poate spune? În primul rând, este un bun medic veterinar, cu veleități de jurnalist. Se spune despre el că a fost ba omul lui Năstase, al lui Băsescu, ba al lui Ilie Sîrbu, ultimul fiind socrul lui Victor Ponta, președintele Pro România. Bun profesionist, dar nu în bune relații cu cetățenii, cu oamenii comunității pe care îi mai jignește sau îi admonestează din când în când, mai ales când nervii îi scapă de sub control. Pe unii care îi pun întrebări incomode, așa cum am văzut, îi „gratulează” cu apelativul idiot (ca de exemplu, pe cel care l-a întrebat de spațiul locativ). Ce mai, Liviu Harbuz este un candidat nervos, care-și iese repede din … pepeni! A mai încercat o dată să intre la primărie, în urmă cu 4 ani, când s-a supărat pe PSD că a obținut un scor mai mic decât partidul. Să vedem ce rezultate va avea acum, mai bune decât ale partidului sau mai slabe.

Andrei Carabelea, adus pe o filieră foarte directă, care acționează/lucrează rareori la vedere. Dar dumnealui, Carabelea, a venit pe bicicletă, că n-am auzit să aibă alt vehicul care să-l propulseze. Carabelea a fost propus să candideze la primărie și atât.

Dragoș Chitic, primarul care mai vrea un mandat, ar fi trebuit să poarte, în această campanie electorală, haine de culoare neagră, de doliu, pentru situația în care se află Primăria Piatra Neamț, cocoșată de datorii de zeci de milioane de lei, făcute și în perioada în care a fost viceprimar al orașului. Dragoș Chitic, singurul candidat cu mărul în piept, a considerat că e normal să candideze, deși nu și-a rezolvat problemele penale. Fostul său partid, i-a refuzat candidatura la funcția de primar și s-a refugiat în echipa PDL-ului, acum ascunsă sub sigla PMP. Adică, a revenit acasă, după atâția ani de pribegie. Pentru cei puțini de la PMP a fost tot timpul mai bine. În ce privește PDL-ul, DA, este acel PDL care a tăiat salarii și pensii și care, pe plan local, încă mai are multe de aranjat: contracte preferențiale cu firme de casă, acoperirea neregulilor din administrațiile trecute șamd. Primăria Piatra Neamț a ajuns, sub administrațiile de dreapta, un fel de FNI care funcționează după sloganul „Dormiți liniștiți, noi vă tocăm banii prin firmele de casă”!

Despre Răzvan Cuc, candidatul PSD la Primăria Piatra Neamț, și el îmbrăcat cu aceeași ținută alb-imaculat, ce am putea spune?
În primul rând, chiar dacă e îmbrăcat în alb, pe Răzvan Cuc tot mai bine îl prind culorile PSD-ului, partidul celor mulți, partidul care a făcut mult și multe pentru români: a mărit pensiile și salariile, a scăzut TVA de la 24% la 19%, a scăzut TVA la alimente cu 10 procente, a eliminat taxa auto, a mărit pensiile veteranilor, aproape că a triplat salariul minim, a dat tichete de vacanță, a eliminat peste 100 de taxe nefiscale. Iar exemplele pot continua. Să nu uităm că PSD este partidul oamenilor care trăiesc din venituri modeste, deși a luat unele dintre cele mai liberale măsuri pentru domeniul afacerilor și dezvoltării economice a țării. Acest lucru ar trebui să-i pună pe gânduri și pe oamenii de dreapta.
Sunt sigur că profesorii, cadrele medicale, funcționarii din instituțiile statului, că românii, în general, cunosc foarte bine toate aceste lucruri care au fost realizate în perioada guvernării PSD. Nu în cea a PNL!
De aceea, nemțenii trebuie să voteze cu PSD, partidul care a adus prosperitatea. În guvernarea PSD, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor, au adus peste 350 de milioane de euro în județul nostru, bani care au fost folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Nu există, la această oră, județ care să aibă drumuri mai bune decât cele din județul Neamț. Iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Ionel Arsene și Răzvan Cuc. Amândoi au demonstrat că pot fi făcute lucruri bune pentru Neamț, dacă există implicare și devotament.
Sunt sigur că Răzvan Cuc va fi cel mai bun primar al orașului Piatra Neamț, iar Ionel Arsene, cel mai bun președinte pe care l-a avut Consiliul Județean Neamț.
Orașul nostru merită o șansă, iar cel care a demonstrat că are cele mai bune proiecte este Răzvan Cuc. Pietrenii trebuie să voteze Răzvan Cuc pentru a scoate orașul din feudalism, pentru a implementa proiecte serioase de dezvoltare.
Pietrenii să nu risipească voturile, să se gândească dacă doresc ca orașul să se dezvolte sau să rămână încă 4 ani în subdezvoltarea creată de administrațiile de dreapta.

Chiar dacă este cel mai tânăr dintre toți candidații la primărie, Răzvan Cuc e bine pregătit, cu experiență vastă în administrație. De un primar ca el are nevoie orașul Piatra Neamț, așa cum și Consiliul Județean Neamț are nevoie de un președinte ca Ionel Arsene. Vorbim despre doi oameni care au demonstrat câte lucruri frumoase pot fi realizate când există dorință și seriozitate.

Veniți și votați Răzvan Cuc și Ionel Arsene, cei care au proiecte viabile, care vor să ne îmbunătățească viața, să schimbe în bine destinele noastre, ale tuturor!

Să fie mai bine pentru cei mulți!

Dumnezeu să-i ajute pe pietreni!

Constantin Iacoban

 

Lasă un răspuns