Consiliul Județean se pregătește de un nou proces! Cu constructorul de la Secția Pediatrie a Spitalului…

CJ Neamț se pregătește de un posibil proces cu firma de construcții care realizează (tot realizează!…) lucrările de modernizare de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Neamț. Asta reiese din proiectul de la numărul 12 a ordinii de zi a ședinței care are loc miercuri, 31 octombrie, în care inițiatorul Ionel Arsene proprune aprobarea achiziționării de servicii juridice de către Unitatea sanitară.

Iar la articolul 1 scrie astfel: „Se aprobă achiziționarea de către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț de servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare, după caz, în vederea gestionării proiectului de investiții <<Lucrări de reparații capitale – Lucrări reabilitarea și modernizarea Secției de Pediatrie din cadrul SJU Piatra Neamț până la finalizarea investiției>>.

Mai jos, în format foto, proiectul, expunerea de motive și raportul de specialitate:

Din expunerea de motive a lui Arsene transpare ideea că singurul consilier juridic existent în organigrama spitalului nu s-ar putea ocupa, aplicat și aprofundat, de acest contract de investiții. Iar cum în articolul 1 din hotărâre sunt invocate activități de consultanță, asistență dar și (ca posibilitate) reprezentare (în instanță), înseamnă că este luată în calcul serios ipoteza unui proces cu constructorul.

Cum nu credem că un asemenea contract ar apărea, așa, din senin, doar că să fie dată o pâine unui avocat, devine tot mai evident că la lucrarea respectivă sunt probleme și că deja la nivelul conducerii Consiliului Județean se va depăși politica actuală pe acest subiect, cea a clișeului „totul e ok, lucrările sunt în grafic”.

Reamintim că în urmă cu un și jumătate, în timpul mandatului fostului director Liviu Negelschi, Arsene a făcut o inspecție la spital, invitată fiind și presa. Directorul de atunci nu a fost prezent (probabil că era pe la cursurile de management sanitar de la București…) iar când Arsene a anunțat niște termene de excuție optimiste, pe care probabil le știa de la directorul numit de el, reprezentanții constructorului au răspuns prompt avansând termene mai lungi, conform contractului. Ei bine, se pare că între timp investiția nu ar mai fi nici măcar în parametrii contractului (așa cum presa locală a tot avertizat) și că, finalmente, Consiliul Județean își asumă situația și ia în calcul inclusiv o clarificare în instanță, evident prin intermediul instituției subordonate, Spitalul Județean.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns