Consiliul Consultativ pentru business și-a început activitatea

oameni-afaceri
La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc întâlnirea constitutivă a celui de-al doilea Consiliu Consultativ de la nivelul Consiliului Județean Neamț, destinat domeniului economiei și afacerilor, precizează reprezentanții instituției. La această întâlnire a participat și Ionel Arsene, președintele CJ și inițiatorul acestui Consiliu, alături de președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii.
Încurajarea antreprenoritatului înseamnă, în primul rând, încurajarea dezvoltării economice, a creșterii bunăstării pentru cetățeni. Abilitațile și atitudinile antreprenoriale oferă beneficii societații pe termen lung. La Consiliul Județean Neamț am înteles importanța unei colaborări puternice între instituțiile județului și mediul de afaceri. Acesta este scopul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri. Cunoștințele lor, ideile pe care le au pentru dezvoltarea județului, toate sunt importante pentru mine și echipa mea de la Consiliul Județean. Mă bucur că printer membrii Consiliului Consultativ se numară și Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie, precum și Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Nord-Est. Experiența și expertiza lor ne sunt necesare pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Neamț. Vreau ca în timpul mandatului  de președinte al CJ Neamț să aducem o creștere economică a județului care să vină în sprijinul oamenilor. Îndraznesc să am această convingere, că Neamțul se poate dezvolta și că nemțenii pot duce un trai mai bun”, a spus Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Întâlnirea de vineri a Consiliului a cuprins un punct referitor la deschiderea Biroului Unic la Camera de Comerț și Industrie Neamț, ceea ce reprezintă pentru nemțeni o facilitate importantă. El va reuni într-un singur loc serviciile descentralizate și vaoferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o nouă afacere sau să o dezvolte pe cea existent și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilorși a altor acorduri de funcționare.
O altă temă abordată în cadrul întâlnirii de azi a vizat start-up-urile, cele care sunt din ce în ce mai mult recunoscute ca fiind o forță motrice pentru inovare, spirit antreprenorial și competitivitate și care pot reprezenta o soluție pentru crearea de noi locuri de muncă în Neamț.
Alex SÎRBU
Sursa foto: Facebook