Consilierul Prefectului îi ia peste picior pe protestatarii din stradă!

 

Oamenii care protestează în stradă împotriva corupţiei şi complicităţilor care duc la tragedii precum cea din clubul bucureştean sunt luaţi peste picior şi făcuţi vinovaţi pentru viitorul apocaliptic care ar pândi România, ţară în care vor fi blocate creşterile de salarii deja votate sau nu se vor mai aplica legile. Respectiva analiză este asumată de… un consilier al Prefectului de Neamţ (mai exact chiar de la Cancelaria Prefectului), Ştefan Florian care a postat pe pagina personală (chiar el, cu mâna lui, nefiind vorba de o postare „share-uită” de altcineva) o fotografie cu un mesaj de coşmar.

Deci plecarea lui Ponta înseamnă neadoptarea bugetului cu consecinţe absolut catastrofice: blocarea măririi creşterii salariului minim, a creşterii pensiilor pentru 5 milioane de români, a scăderii TVA de la 24 la 20%, blocarea creşterii salariilor pentru bugetari (medici, pompieri, jandarmi, pompieri etc) şi, evident, devalorizarea leului în raport cu euro, adică inflaţie şi creşterea preţurilor. „MULŢUMIM DRAGI TINERI LIBERI ŞI FRUMOŞI DIN STRADĂ” este ironia din finalul mesajului promovat de omul Prefectului de Neamţ (Vlad Angheluţă).

După cum se vede în una din fotografiile de mai sus, primul like vine de la Mariceza Andrei, adică de la şefa angajatului Prefecturii, respectiva având funcţia de Director Cancelarie.

Din păcate pentru angajatul Prefecturii care pare să aibă şi legitimaţie de „postac de partid”, reacţiile nu au întârziat să apară, iar toate cele 3 comentarii aflate la această oră sub postare îl cam trimit la plimbare cu tot cu teoria sa:

Image 12Conotaţiile evident politice sunt evidente şi parcă „nu se pupă” cu clamatul principiu al apolitismului Instituţiei Prefectului. Iar a-i lua în băşcălie – ca angajat al Prefecturii – pe cei care în stradă cer stârpirea corupţiei din politică şi administraţie este, dincolo de ideea de liberă exprimare sau de simpatie ori antipatie, o lipsă de eleganţă crasă.

Nici măcar nu discutăm aberaţiile care ţin de promovarea dezinformării că legile existente, bune pentru popor, se aplică în funcţie de numele celui care este premier. Culmea e că o aşa enormitate e promovată de un angajat al unei instituţii de stat care a absolvit… o facultate de Drept. Şi cum neaplicarea unei legi de către angajaţii statului înseamnă (măcar!) abuz în serviciu, cu siguranţă că angajatul Ştefan Florian l-a înştiinţat pe şeful său, prefectul Vlad Angheluţă, despre abuzurile de drept care îi vizează pe cetăţeni.

E de aşteptat ca, în baza atribuţiilor din ROF-ul Prefecturii, consilierul prefectului (că, printre altele, cei din cabinet îl şi consiliază pe şef) nu doar să-şi fi informat şeful despre dezastrul care se va abate asupra cetăţenilor din Neamţ, mai cu seamă a pensionarilor şi bugetarilor, dar să şi posteze pe siteul instituţiei anunţul atât de important pentru populaţie. Şi, de asemenea, dat fiind faptul că în calitate de jurist (evident, competent) a realizat vinovăţia protestatarilor din ţară, să sesizeze şi instituţiile statului despre pericolul public reprezentat de aceştia. Că doar e vorba de destabilizare juridică, de atentat la nivelul de trai al românilor. Precedente (nu neapărat judiciare) ar fi: şi Ceauşescu îi numea, în decembrie 1989, pe cei din stradă, drept unelte ale agenturilor străine şi trimitea tancurile împotriva lor.

D.V.

cop pref

 

4 thoughts on “Consilierul Prefectului îi ia peste picior pe protestatarii din stradă!

  1. Dar Prefectura nu mai e apolitica? Si nu mai e valabil ca functionarii si ceilalti angajati din institutii nu trebuie sa faca politica? L-a pus Angheluta sau i l-a bagat pe gat PSD-ul? Rusine, rusine, rusine!

  2. Ce față de pămpălău are consilierul ăsta! Prefectul, consilierul lui pește, salariații trebuie să fie apolitici. La prefectură, prin lege nu se face politică. Băiețașul ăsta ce se să dă consilier ar trebuie să-și dea demisia. Acum. Asemenea greșeli nu mai sunt tolerabile. Nu din banii mei! DEMISIA!

Comments are closed.