Consilierul judeţean Stoica, S.O.S. pentru oamenii din Bălţăteşti care au rămas fără apă în fântâni: „E vorba de 110 gospodării, trebuie o extindere de reţea”

110 gospodării dintr-o zonă a comunei nemţene Bălţăteşti trăiesc tragedia de a le seca fântânile şi să nu fie nici conectate la reţeaua de apă pentru că nu există ţeavă cu această utilitate decât la aproape un kilometru distanţă de locuinţele lor. Un semnal serios de alarmă pe această problemă a fost tras în şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 9 mai de consilierul judeţean (PNL) care a ţinut să puncteze atât dimensiunile problemei cât şi riscurile aferente cum ar fi un incendiu în zonă…

„Este nevoie mare de bani pentru a demara lucrările pentru extinderea rețelei de apă Valea Seacă – Zona Vad – pentru o porțiune de 800 de metri. De asta ar beneficia peste 110 gospodării. În acest moment oamenii de acolo nu au apă pentru animale și pentru uzul casnic, din cauză că nu mai este apă nici măcar în fântâni. În acest moment, Primăria Bălţăteşti transportă apă la acele gospodării dar este clar că această soluţie nu este una viabilă. Nici nu vreau să mă gândesc la ce se poate întâmpla dacă izbucneşte un incendiu şi oamenii nu au nici măcar o găleată de apă cu care să poată încerca să stingă flăcările. Cred că noi, Consiliul Judeţean avem o responsabilitate cu atât mai mare cu cât suntem acţionarul principal la Compania Apaserv, companie care ar putea face această extindere din fonduri proprii pentru că eventuala extindere prin fonduri europene, peste un an sau când o fi, e o soluţie prea îndepărtată”, a spus Stoica.

Ionel Arsene (preşedintele CJ Neamţ) a spus că instituţia va căuta soluţii şi a punctat că nu doar în acea zonă nu este reţea de apă, invocând problema similară pentr multe alte sate din Neamţ. „În comuna Mărgineni nu este deloc reţea de apă potabilă”, a spus Arsene dar Stoica a replicat imediat că „Da, dar la Bălţăteşti au secat şi fântânile”. Arsene a revenit şi a declarat că va discuta acest subiect cu directorul Companiei Apaserv.

Mai jos, momentul interpelării făcute în şedinţa CJ de consilierul judeţean Stoica şi răspunsurile preşedintelui Arsene:

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Consilierul judeţean Stoica, S.O.S. pentru oamenii din Bălţăteşti care au rămas fără apă în fântâni: „E vorba de 110 gospodării, trebuie o extindere de reţea”

  1. Experimentul pilot din judetul Neamt cu sonda de la Dragomiresti. Este cumva vorba despre acesta? ? Eu cred ca da. Si uite asa, baietii destepti iau apa oamenilor, lasata de Dumnezeu, si aduc apa lor contorizata, ca niste salvatori ce sunt de cand mama lor i-a facut. Semnalam inca de anul trecut, pe o retea de socializare, de faptul ca , de mai bine de două luni de zile între satele Unghi și Vad, din comuna Dragomirești o echipă de muncitori (sondori) lucrau de zor la amplasarea unei sonde asemănătoare celei de la Pungești. Era chiar pe partea stângă a drumului, vis á vis de iazul care, se pare ca, ar fi controlat de niște cetățeni „moldoveni”(ucraineni). Securitatea securizeaza iazurile. Ha, ha! Pricepeti, nu asa? Oare chiar ne luati de prosti? Credeti ca nu stim ca se doreste privatizarea apei pe bani grei? De ce presa nemteana nu a facut nici o investigatie in legatura cu sonda de la Dragomiresti? Prin fracturare mecanica, în maxim 12 luni pârâurile, râurile, iazurile și izvoarele seaca, De asemenea, vor seca și fântânile, astfel că țăranul care practică agricultura de subzistență să se înțepe la rețeaua stradală a comunei. Pe urmă, datorită distrugerii circuitului apei în natură, seceta se va accentua. Dacă nu va ploua, autoritățile vor da vina pe secetă. Treptat, treptat, dacă sătenii nu vor lua atitudine, vor asista neputincioși la deșertificarea pământurilor. Si, surpriza: chiar asta se intampla acum: scopul „sondorilor” este de a fractura pânza freatică și a o prăbuși la o adâncime de câteva sute de metri. De acolo se poate controla, iar cine va vrea apă va trebui să plătească. Adio apă în fântână! MONSTRUOS, penalilor! Vorbim aici de crima impotriva umanitatii.

Lasă un răspuns