Consilierul judeţean Farcaş A LIPSIT şi la şedinţele de vineri şi marţi. Evident, MOTIVAT.

farcas 

Ce face un om politic responsabil, cu onoare şi caracter atunci când, din varii motive, (personale, de sănătate, de afaceri) nu mai poate onora responsabilităţile generate de funcţia în care a fost ales (uninominal sau pe listă) sau numit? Evident, demisionează, pentru a nu încurca nici instituţia administrativă în care ar trebui să fie prezent (măcar la o şedinţă, cel mult 2-3, pe lună), pentru a nu crea probleme nici formaţiunii politice din care face parte şi – de ce nu? – pentru a lăsa locul unui coleg de partid mai interesat şi mai dedicat respectivei funcţii.
Care ar fi tipologia unui politician care, deşi nu mai poate ajunge măcar la şedinţele obligatorii pentru “jobul” de ales, se agaţă de funcţie şi, speculând (poate chiar cu complicitatea unor funcţionari) lacunele legii care nu defineşte foarte clar motivarea unei absenţe, dă din An în Paşti pe la instituţia unde a fost ales? Rămâne la aprecierea fiecăruia.

Prezentăm un caz:

Nume şi prenume: Farcaş Gabriel (consilier judeţean, membru UNPR, ales pe lista APEL, fost la începutul acestui mandat chiar vicepreşedinte pentru o scurtă perioadă).

Faptele:
-şedinţele extraordinare de marţi, 2 decembrie 2014 – Gabriel Farcaş – ABSENT (MOTIVAT, după cum a precizat un coleg de partid)
-şedinţa ordinară de vineri, 28 noiembrie 2014 – Gabriel Farcaş – ABSENT (probabil că tot MOTIVAT)
– şedinţa ordinară de la începutul lunii octombrie – Gabriel Farcaş – Prezent. Un consilier PSD a remarcat că nu a fost şedinţă ordinară în septembrie pentru că ar fi fost A TREIA la care Farcaş ar fi lipsit (după cele din august şi iulie) şi putea să-şi piardă mandatul. “Apărătorii” lui Farcaş au replicat spunând că absenţele acestuia au fost… motivate.

S-a mai remarcat la CJ:
-Prin abordări contodente, atacuri şi ironii la limita decenţei la adresa oricărui coleg care avea o altă opinie decât cea a fostului preşedinte.
Nu i se poate contesta expertiza în domeniul administraţiei Auto (a fost şi şef ARR Neamţ), sector în care – gura lumii slobodă – se vorbeşte şi de anume prietenii ale acestuia cu unii transportatori.
-Celebra declaraţie de la şedinţa din luna mai când a spus “Intenţionez să demisionez din Consiliul Judeţean, după un schimb de cuvinte cu consilierul Mircea Pintilie. Nu şi-a pus în operă promisiunea, replica sa rămânând doar un slogan ieftin şi politicianist.

Ce va face UNPR în acest caz? Rămâne de văzut. Filiala Neamţ are ocazia (şi prin cazul Farcaş dar şi prin altele) să demonstreze dacă rămâne în zona politicii cu “oameni de casă” sau îşi va structura activitatea pe principii normale.
Că s-a spus că, în toate lunile în care a lipsit de la CJ, Farcaş ar fi fost, de fapt, plecat prin străinătate, e altă discuţie şi, poate, mai puţin contează acest aspect. Rămân şi nu pot fi şterse din procesele verbale ABSENŢELE acestuia de la şedinţele de CJ, rămâne lipsa sa din viaţa organizaţiei care, nicicum, nu poate fi compensată cu discuţiile sterile (din rarele şedinţe onorate) unde a punctat – ca să zicem şi ceva de bine! – la capitolul spectacol ieftin.

Daniel VINCA

One thought on “Consilierul judeţean Farcaş A LIPSIT şi la şedinţele de vineri şi marţi. Evident, MOTIVAT.

  1. Trantori pe banii nostri. In campanie se dau mironosite si apoi ii doare-n paispe…

Comments are closed.