Consilierul judeţean Daniel Vasiliu, „sechestrat” în vamă cu tot cu maşină. BMW-ul X6, cumpărat de sora Vioricăi Macovei, de la reprezentanţă!

Păţanie de ţinut minte şi pentru consilierul judeţean Daniel Vasiliu şi pentru soţia acestuia, Viorica Macovei: la întoarcerea de la un concert susţinut la Cernăuţi, în Ucraina, cei doi au aflat cu stupoare că maşina în care se aflau figurează în baza de date ca fiind… furată din Olanda!

Stupefacţia celor doi a fost cu atât mai mare cu cât maşina pe care o conducea în acel moment Vasiliu aparţine surorii Vioricăi Macovei care a cumpărat-o în leasing, cu plăţi făcute prin bancă, de la Reprezentanţa Auto Bavaria din Bucureşti.

Toată tărăşenia a durat vreo şase ceasuri şi cum consilierul judeţean şi consoarta sa nu aveau nimic de ascuns au sunat-o şi a venit la faţa locului proprietara autoturismului BMW X6. Aceasta a prezentat poliţiştilor de frontieră toate documentele iar aceştia, la rândul lor şi-au făcut cruce când au pus cap la cap toate elementele.

bmw viorica macovei vasiliu

Astfel, sora Vioricăi Macovei a cumpărat această maşină în 2012. Informaţia din baza de date a Interpolulului consemnează că, în aprilie 2015, în Olanda a fost reclamat furtul unei maşini cu aceeaşi serie de caroserie.

„I-am întrebat şi noi pe domnii de la frontieră cum se poate aşa ceva. Răspunsul lor a fost că ar putea fi vorba de o clonare a acestei serii pe o altă maşină. Noi am avut toată deschiderea, aşa cum e normal, a venit şi sora Vioricăi cu toate actele. Ce să zic, dincolo de surpriza iniţială, ca orice oameni normali ne întrebăm cum se poate întâmpla aşa ceva chiar în Olanda”, a spus Vasiliu.

De aici încolo se pot face diverse scenarii. Fie o maşină similară a fost furată şi apoi vândută în Olanda după ce i-a fost „coafată” seria cu fix cea de pe autoturismul cumnatei lui Vasiliu. Pe această ipoteză, acea maşină fie a fost furată pentru a doua oară, fie cineva a încasat o asigurare cusută cu aţă albă. Cert este că documentele prin care achiziţia din România făcută de sora Monicăi Macovei sunt imbatabile şi urmează ca avocatul deja angajat să facă toate diligenţele pentru ca proprietara să primească maşina care a rămas în continuare la Poliţia de frontieră. Până la urmă e vorba, totuşi, de o maşină pe care cineva a plătit (prin bancă, pe bază de facturi, 130.000 de lei).

„Nu aş vrea să se înţeleagă – cum deja am văzut că fac unii – că am fost deranjaţi că toată procedura a durat atâtea ore. Până la urmă, puteam fi într-un microbuz sau într-un autocar şi pentru o problemă cât de mică a oricui să păţim la fel. Deci nu asta e problema. Ne întrebăm, totuşi, cum o maşină cumpărată în România, în 2012, cu acte în regulă, să apară ca fiind furată, în 2015, în Olanda? Nici eu, nici Viorica, nici sora ei nu suntem părtaşi la nicio ilegalitate şi chiar vrem să se lămurească toată povestea asta”, a mai spus Vasiliu.

D.V.

cop bmw viorica macovei