Consilierii PSD, întrebări pentru Primarul Carabelea pe subiectul ȘCOLI REDESCHISE!

Consilierii PSD de Piatra Neamț transmit un mesaj public către primarul Andrei Carabelea din care transpare preocuparea, ba chiar îngrijorarea lor, în legătură cu condițiile asigurate pentru redeschiderea cursurilor.

<<Școlile din Piatra-Neamț se vor deschide, luni, 8 februarie, cel mai probabil în scenariul galben.
Este un moment important pentru toți locuitorii municipiului și, noi, grupul consilierilor PSD Piatra-Neamț, tragem un semnal de alarmă public în ceea ce privește lipsa măsurilor pe care trebuia să le ia primarul liberal Andrei Carabelea și Primăria Piatra-Neamț.
Domnule primar Carabelea, am sesizat că vă plac deja plimbările foarte dese în asa zise „schimburi de experiență”. Acum spuneți că sunteți la Oradea dar vă atragem atenția că școala se deschide la Piatra-Neamț și că ar trebui să vă preocupe extrem de serios acest fapt! Sau poate nu vă pasă că mii de elevi, părinți și cadre didactice așteaptă să vadă ce decizii a luat Primăria pentru ca semestrul al doilea sa debuteze în condiții cât mai aproape de normalitate, și in siguranță deplină?! A trecut campania electorală de mult și chiar dacă o parte dintre pietreni au uitat că ați dat jos panourile cu olimpici ca să va puneți propriile bannere electorale, noi vom continua să semnalăm opiniei publice derapajele d-voastră!>>, transmite echipa PSD Piatra Neamț într-un comunicat de presă remis cu puțin timp în urmă.

Consilierii PSD au și câteva întrebări care pot fi traduse și ca sugestii de bune practici:
<<Domnule primar,
Concret, ce măsuri ați luat pentru necesarul de măști și dezinfectanti, ,în contextul deschiderii școlilor?
Ce proiecte de hotărâre ati propus pentru îmbunătățirea acestor aspecte?
Ce plan de remediere ați realizat la unitățile de învățământ care au stocuri reduse de materiale sanitare și unde ați publicat aceste aspecte?
Transportul public va păstra frecvența ridicată la orele de vârf, adică dimineața și la terminarea orelor elevilor?
Patrulele de poliție vor asigura decongestionarea traficului în zonele aglomerate din dreptul școlilor municipiului și vor veghea asupra respectării normelor sanitare anti-COVID?
Se vor asigura câteva locuri de parcare în preajma școlilor unde se aglomerează traficul la începutul și sfârșitul orelor de curs?
Ați avut intalniri cu toți directorii de școli pentru a afla problemele reale din școlile pietrene?
Ați organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanții DSP, ISJ, Poliția Locală, Poliția Municipiului Piatra-Neamț, Jandarmerie, DSVSA?>>.

Comunicatul este asumat nu doar la nivel de echipă ci și personal, fiind semnat de „Grupul consilierilor locali PSD PIATRA NEAMȚ: Florentina Luca Moise, Liviu Florescu, Cristian Mihalcea, Novac Marius, Eduard Minuț”.

D.V.

2 thoughts on “Consilierii PSD, întrebări pentru Primarul Carabelea pe subiectul ȘCOLI REDESCHISE!

 1. Pentru analfabetii din PSD care intreaba intrebari ca sa se afle in treaba pentru ca nu au treaba si nici nu stiu sa faca vreo treaba pentru ca nu au nici o meserie si nici scoala.

  NU sunt BANI,pentru ca ati lasat tara in paragina cu datorii de 130 de miliarde de euro.

  Acesti bani cu care nu s-a facut ABSOLUT NIMIC IN ACEASTA TARA au fost furati de alianta PSD/Statul Mafiot cu pensii de serviciu/speciale aberante si salarii colosale date la angajatii fara meserie,ca ei,fara numar la statul degeaba care taie frunze la caini toata ziua si asteapta urmatoarele alegeri ca sa voteze cu PSD.

  Statul Mafiot in schimb pentru aceste privilegii le ofera protectie pentru a nu ajunge la puscarie,iar asta vedem prin procesele interminabile cu sentinte de 2 bani si spete de 2 bani.

 2. Amplasarea spitalului modular în parcul spitalului nu este o soluţie prea bună, atât pentru localnici cât şi pentru pacienţi, din mai multe motive.
  Sistemul de colectare şi evacuare a apelor meteorice din curtea spitalului cât şi cel din intersecţia dintre Bulevardul Trăian cu strada Orhei nu funcţionează corespunzător. Când plouă apa din curtea spitalului ajunge în intersecţie şi de foarte multe ori chiar in următoarea intersecţie dintre bulevardul Trăian şi strada Privighetorii, inclusiv la trecerea de pietoni din faţa farmaciei Catena. Pe această trecere trec şi copii care merg la Şcoala generală nr. 2 şi atât ei cât şi alţi pietoni ce stau la semafor sau sunt pe acest traseu sunt stropiţi din cap până în picioare de către maşini şi trebuie să înoate în apa murdară (h ~10 – 20 cm) şi poate şi cu microbii din curtea spitalului, ca să traverseze strada.
  Pe vremea când exista gripa aviară maşinilor care treceau printr-o zonă contaminată li se dezinfectau roţile.
  Spitalul modular, amplasat într-o zonă centrală a oraşului şi într-o intersecţie cu trafic mare, este format din mai multe module şi zona respectivă poate fi totuşi puţin contaminată.
  Aceste module care cred că nu pot asigura o izolare fonică corespunzătoare şi care sunt amplasate în bătaia sirenelor de pe salvări ( uneori şi câte zece într-o oră ) pot înrăutăţi starea bolnavilor( atât prin poluare fonică cât şi psihic).
  Oare s-a analizat şi posibilitatea amplasării acestor module în spatele spitalului?
  Se impune şi o sistematizare pentru colectarea şi evacuarea apelor meteorice de pe versantul din spatele spitalului şi din curtea spitalului.

Lasă un răspuns