Consilierii locali PSD ceartă primarul şi majoritatea PNL-PMP pentru blocajul din transport


Consilierii locali PSD de la Piatra Neamţ arată cu degetul spre primarul Dragoş Chitic şi spre majoritatea PNL+PMP din Consiliul Local pentru faptul că astăzi oamenii au aşteptat în staţii de pomană autobuzele şi microbuzele firmei Troleibuzul.
Prin vocea consilierului local Victor Marghidan, aleşii PSD reamitesc că deşi legea obligă primăriile să acorde compensarea pentru transport, la Piatra neamţ nu s-a făcut nimic în acest sens în cele 3 luni care au trecut de la apariţia OUG-ului cu pricina.

„Domnule primar, domnilor consilieri PNL și PMP care formați majoritatea în legislativul pietrean, de astăzi, 4 octombrie 2019, SC Troleibuzul și-a suspendat activitatea!
În cel de-al 12-lea ceas, vă rugăm să dați dovadă de responsabilitate și să aprobați acordarea compensației care trebuie dată din partea municipiului Piatra Neamț pentru reluarea activității societății! Nu mai aruncați vina în curtea altora pentru a salva aparențele! Lăsați orgoliile politice și puneți în prim plan prioritățile comunității care v-a dat votul pentru a-i reprezenta interesele! Oamenii vă vor judeca pentru faptele dumneavoastră!”, spune Marghidan.

Consilierul social-democrat îi reaminteşte primarului Chitic că a fost şi în fruntea ADI URBTRANS, că ştie că Troleibuzul nu poate asigura transport local fără plata compensaţiei: „Nu v-a păsat de nenumăratele apeluri ale societății Troleibuzul emise în ultimul timp, de obligația legală pe care o are Consiliul Local Piatra Neamț, ca membru al ADI URBTRANS de a suporta compensația la plata serviciilor asigurate de unitate. Cei mai mulți dintre beneficiarii serviciilor prestate de societate sunt pietreni și veți da socoteală în fața acestor oameni – cei mai mulți dintre ei provenind din rândul categoriilor defavorizate, care aveau nevoie de bilete de călătorie subvenționate și de gratuități!
Domnule Chitic, ați fost președinte și director al ADI URBTRANS! Specificul și problemele acestei asociații nu vă sunt străine! De patru luni nu ați întreprins nimic pentru depășirea acestui impas! Sau aveți alte interese care vă determină să procedați așa?”

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns