Consilierii locali au votat: nu scad chiriile de la Piaţă!

Proiectul de hotărâre de CL prin care Urban solicita reducerea preţurilor chiriilor de la Piaţa Centrală nu a trecut astăzi de votul aleşilor locali. Consilierii locali de Piatra Neamţ au votat împotriva proiectului prin care Compania Urban (administratorul Pieţei Centrale) propunea reducerea chiriilor cu o medie de 32 la sută.

În adresa înaintată anterior de Urban se menţiona faptul că din cauza preţurilor neatractive, 55 la sută din spaţii sun neocupate şi că unii dintre chiriaşi au reziliat contractele încheiate iar alţii au notificat că vor face acelaşi lucru dacă nu sunt reduse preţurile.

Situaţia lipsei de atractivitate a Pieţei Centrale atât pentru comenrcianţi cât şi pentru clienţi (ceea ce a dus la scăderea dramatică a conceptului de vad comercial) nu face decât să confirme efectele pe care Vestea le anunţa în urmă cu luni bune când semnaliza ceea ce am numit drept „licitaţie cu cântec” procedura prin care Piaţa a ajuns iar în administrarea Urban.

Vestea a avertizat, la un moment dat, şi dspre managementul dezastruos practicat la Publiserv de Valentin Ciobanu, fostul director numit politic în funcţia de director. La acel moment, tabăra PNL Piatra Neamţ care este la butoane trata în zeflemea semnalele trase de această publicaţie iar acum noul director general Gheorghe Triboi (tot filieră PNL) confirmă efectele dezastruoase ale managementului din epoca Ciobanu.

Revenind la Piaţa Centrală, cei care conduc acum destinele Urban (societatea fiind într-o procedură specială de administrare) sunt „condamnaţi” să vină în întâmpinarea actualilor şi viitorilor chiriaşi cu un pachet de oferte conexe care să crească gradul de atractivitate. Până la urmă asta înseamnă management performant, să atragi şi să fidelizezi partenerii cu pachete complementare ofertei de bază, să creşti potenţialul de „vad comercial”. Că doar să încaseze chirii fără un marketing creativ poate oricine…

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns