Consilierii județeni PNL îi dau replica lui Arsene: „Premiant cu coroniță la IPOCRIZIE!”

Consilierii județeni nemțeni din PNL îi dau replica președintelui PSD Ionel Arsene (care i-a acuzat că lasă elevii fără corn, lapte, măr) și îi cer acestuia dar și celorlalți aleși PSD să onoreze ședința extraordinară convocată de liberali pentru astăzi, la ora 15.30, să voteze împreună și proiectele social-democraților dar și rectificarea bugetară propusă de liberali prin care ar urma să ajungă bani la orașe și comune.

„Consilierii judeteni PNL Neamt: Daca ipocrizia ar fi o disciplina pentru olimpiada, Ionel Arsene ar fi premiant cu coronita! Sare la gatul PNL ca lasam copiii fara corn si lapte! NU, NU lasam nimic! Repetam! Sa vina la sedinta extraordinara pe care am convocat-o! Sa aduca alaturi si consilierii din PSD ca sa votam si rectificarea bugetara! DAR sa nu uitam ca in urma cu cativa ani, din cauza PSD si a presedintelui CJ Neamt, elevii din Neamt au ramas prin octombrie fara corn si hrana! Dar atunci nu se plangea pe Facebook!

Si daca tot ii pasa atat de mult de copii sa se duca la Bucuresti sa le spuna colegilor din Guvernul, pe care il sustine fie ca e epoca Dragnea sau epoca Dancila, ca nu a fost frumos sa taie mierea pentru copii! Nu de alta, dar si asta era tot pentru hrana copiilor! Si daca o tine tot asa si noi o putem tine, dar zicem ca mai bine ar posta mai putin si chiar ar face treaba, ca sa arate cat iubeste Neamtul, copiii si nemtenii! Sa voteze si alocarea banilor pentru primarii! Si sa nu mai mimeze ca face administratie!”, spun liberalii.

Mai jos, integral, comunicatul de presă remis de PNL prin care este anunțată convocarea ședinței extraordinare:

<<Consilierii județeni PNL Neamț au solicitat convocarea unei ședințe extraordinare pentru alocarea banilor pentru primăriile din Neamț!

Consilierii liberali solicită convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, la data de 29 august 2019, ora 15.30, pentru a pune în dezbatere și vota proiectul de hotărâre care prevede repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei.
Solicitarea vine după ce în cursul zilei de marți, 27 august, majoritatea PSD&amp;ALDE au refuzat să includă proiectul pe ordinea de zi.
”Solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a putea să alocăm banii necesari tuturor primăriilor din județ. Neamțul este singurul județ din țară unde Consiliul Județean nu a realizat repartizarea sumelor cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019. Bani necesari pentru continuarea proiectelor de dezvoltare. Îi invităm pe cei de la ALDE și PMP să ni se alăture, să susțină și să voteze acest proiect.
Să lase deoparte interesele personale și să arate că sunt alături de nemțeni, de primari”, a declarat liderul consilierilor județeni liberali Florin Hopșa.
Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierii județeni liberali se aprobă repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț, pe anul 2019, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume
defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
”Consiliul Județean Neamț este singurul Consiliu Județean care nu a realizat repartizarea sumelor mai sus menționate, iar nevoia localităților pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare este foarte mare”, se arăta în proiectul de hotărâre>>.

V.N.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Consilierii județeni PNL îi dau replica lui Arsene: „Premiant cu coroniță la IPOCRIZIE!”

  1. Faceti ceva cu Cheile Bicazului lasati aceste certuri … nu am vazut o nesimtire mai mare ca asta ….

Lasă un răspuns