Consilierii județeni PNL după incendiul de la Mănăstirea Paltin: „Vom acorda ajutor prin HCJ!”

Consilierii județeni PNL Neamț vor fi alături de maicile de la Stăreția Mănăstirii Petru-Vodă, transmite echipa acestora printr-un comunicat de presă.

Consilierii județeni liberali transmit regretul profund față de incidentul care a afectat Stăreția Mănăstirii Petru – Vodă, în seara de 4 ianuarie 2020, când a izbucnit un incendiu puternic și anunță că sunt hotărâți să convoace o ședință extraordinară prin care să propună și să voteze un proiect în acest sens.

Am aflat de încercarea prin care trec cei de la Mănăstirea de maici Petru Vodă, comuna Poiana Teiului. Incendiul a afectat o parte din clădire și acoperișul. Suntem recunoscători că nu a fost vorba de vreo tragedie, care să ducă la pierderea de vieți omenești. Cât despre pagubele materiale care s-au produs atât eu, cât și colegii mei liberali din Consiliul Județean transmitem că suntem dispuși să acordăm ajutor, din perspectiva atribuțiilor de consilieri județeni. Vom convoca o ședință extraordinară și vom iniția un proiect de hotărâre pentru a putea acorda o sumă de bani, care va fi necesară pentru realizarea reparațiilor. Vom face asta de îndată ce vom primi solicitarea oficială, pentru a iniția aceste demersuri, potrivit legislației în vigoare. Regretăm acest incident și transmitem încă o dată că vom oferi tot suportul necesar. Fie ca Dumnezeu să fie alături de cei de la Stăreția Mănăstirii Petru – Vodă pentru a trece de această grea încercare”, a declarat liderul consilierilor județeni Florin Hopșa.

În urma incendiului de sâmbătă seara au ars: mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500 mp, obiecte de mobilier aflate în chilii, cărți aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult și aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns