Consiliera Moroiu: „De ce legile nu protejează femeile și mamele de barbaria unor ticăloși?”

Crima din Spitalul Judeţean Neamţ (unde victima a fost Directoarea de Îngrijiri, Anca Patrichi, ucisă cu cuţitul de propriul soţ) suscită comentarii dintre cele mai diverse. Consilierul local Claudia Moroiu dă de înţeles că victima nu ar fi solicitat ordin de protecţie (care să interzică soţului să se apropie la o anumită distanţă de ea) întrucât nu ar fi putut proba o agresiune fizică concretă care ar fi avut loc anterior.

„De ce oare legile acestei țări nu protejează femeile și mamele de barbaria unor ticăloși? Se vorbește de ordin de protecție, ordin pe care femeia nu l-a cerut. Care ordin? Cine ii dădea ordin? Ordin de protecție primești doar dacă esti agresată fizic, daca ai urme de agresiune. Ori, din câte citesc, această femeie și mamă, era urmărită și traumatizată zilnic. Ce folos? Traumele psihologice nu se iau in calcul. Doar când ajungi pe caldarâm. Din pacate, uneori e prea târziu.
Colegi care plâng, oameni care i-au fost pacienți…vorbe frumoase despre un OM. Ce folos? La ce mai ajută?
Dumnezeu sa-I așeze sufletul bun între îngeri!
Condoleanțe familiei atât de greu încercată!”, spune Claudia Moroiu.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Consiliera Moroiu: „De ce legile nu protejează femeile și mamele de barbaria unor ticăloși?”

  1. Nicio lege nu poate prevedea ce ii in mintea omului! Din dragoste s- au întâmplat multe crime și s- au pornit multe războaie. Dar mai ales când bărbații inferiori vor găsi că femeile superioare lor, chiar soții fiindu- le, sunt o piedică ce trebuie înlăturată, inclusiv prin crima. E o întreagă psihologie cum bărbații consideră femeile vinovate de faptul că sunt niște ratati. E o mentalitate ce nu se va schimba în veci, iar crime din acestea vor mai fi.

  2. cat tupeu pe individa acesta ! ea ce profesie are , nu de politruc ? nu politrucii fac legea ?
    ati transformat orasul in „raiul” interlopilor si drogatilor , aveti cazuri grave zi de zi , si acum dati ochii peste cap?
    cand crapa un interlop decretati doliu national , cand acoperiti cazurile grave , ani de zile , la spitatul judetean , nu va trecea prin cap ca o sa se ajunga si la aceste cazuri ?

Lasă un răspuns