Consilier PSD despre Scandalul Parcărilor: „Doi juveți foști pedeliști se faultează în curtea școlii, populația suferă!”

Scandalul parcărilor de reședință din Piatra Neamț (care afectează 18.000 de titulari, actuali sau foști) este văzut de un senior din PSD ca un meci personal între doi posibili viitori candidați la Primărie – primarul Andrei Carabelea și prefectul Adrian Niță – foști activiști și militanți din armata politică a lui Traian Băsescu. Cei doi, prefect și primar, sunt foști membri PDL, cu funcții de conducere la organizația de tineret în partidul condus la acea vreme, la nivel național, de oamenii de încredere ai lui Traian Băsescu.

„E păcat, mare păcat, că nemțenii trebuie să tragă ponoasele unor orgolii și încrâncenări care nu au nimic de a face cu administrația ci cu un fel de orgolii ale unor băieți care încă nu s-au maturizat sau sunt butonați de alții din spatele lor.
Doi juveți foști pedeliști se faultează în curtea școlii, populația suferă! Asta cred eu, că foștii PDL-iști Carabelea și Arsene au tratat de la început și până acum toată această situație ca pe o încordare de mușchi pe maidan. Mai întâi domnul primar s-a încordat el așa la directorul de la Parking șia stabilit peste noapte un fel de preluare ostilă – ca să folosesc un termen din operațiunile comerciale – a parcărilor. Fără ca Primăria să fi fost pregătită, dovadă că domnul primar a și declarat public că intenția inițială era prelungirea cu încă un an a contractului cu Parking.
Cine l-a răzgândit așa peste noapte pe domnul primar? Nu vreau să cred că o așa decizie importantă e luată după o bere cu prietenii sau cu familia, la iarbă verde. Deci logica duce la oamenii din jurul lui care îl influențează. Consilieri, sfetinic, angajați, cabinet, poate de pe la partid… toți ei care înseamnă, oficial, sfătuitorii unui primar, ai unui demnitar.
Pe bâlbîiala asta a domnului primar au venit mușchii încordați de domnul prefect Niță. Domnul Niță este, ca persoană, un om pozitiv, împăciuitor. Prin felul lui de a fi încearcă să caute soluții nu scandal, să ajute nu să încurce. Poate că a fost împins de la spate, și eu am auzit tot așa ceva, cum pe subiectele importante primește mutările în plic. Și, dacă tot a fost împins la trântă, motivat psihologic să facă și să dreagă, au mai apărut și mesaje nefericite de la domnul Primar, ei bine, domnul Niță a intrat în acest rol.
Și vedem acum, un oraș întreg, cum băieții ăștia se scuipă și se îmbrâncesc în curtea școlii în timp ce oamenii suferă. Oare le-a spus cineva că, pe orizontală, 18.000 de contracte dinamitate înseamnă (înmulțiți cu 3) 56.000 de oameni? Din cei 18.000, vreo 3.000 nu mai au cu cine să încheie contracte iar restul, vreo 15.000, cu contracte valabile, cu banii plătiți la Primărie, practic degeaba au plătit. Pentru că acum nu le mai asigură o minimă securizare a locurilor de parcare nici Parking, nici Primăria. Pe locul tău de parcare acum își lasă mașina oricine și dacă îi faci observație îți râde în nas. Și îți spune că știe de la primar și prefect că situația e în aer.
Dar noi, cetățenii de bună credință am plătit. Banii aceștia au ajuns, via Parking, în redevența plătită în 2021 și pt 2022 vor ajunge tot la Primărie, ca redevență sau preluați total. Contractele noastre sunt perfect legale, nimeni nu a obținut anularea lor în instanță. Că primarul Carabelea doar a declarat că nu ar fi în ordine, că a depășit Parking prerogativele din propiul contract cu Primăria, dar nu a atacat în instanță, nu a făcut nicio plângere, nicăieri. Vorbe, nu fapte și la domnul primar și, la fel, și la domnul prefect care, în loc să ofere o soluție a preferat faza asta cu Contenciosul știind că așa blochează un oraș întreg.
Cei doi foști PDL-iști nu au dorit, niciunul dintre ei, rezolvarea situației gândindu-se și la cetățeni ci doar să puncteze la un război pre-electoral în care noi, pietrenii, am devenit mingi de ping-pong pentru acești băieți”, a declarat PSD-istul căruia am decis să-i păstrăm confidențial numele.

E vorba de un consilier județean PSD (nu spunem dacă fost sau actual), cu câteva mandate la activ. Și am decis confidențialitatea identității sale – cel puțin pentru moment – pentru că știm care e procedura de execuție în organizația care numai democrată nu mai este la Neamț, care poate fi declanșată instant de ceea ce unii numesc deja „Grupul Spice Girl de la CJ”.

Reamintim că, înainte de a fi primar PNL (Carabelea) sau prefect PSD (Niță), cei doi au fost militanți fruntași în PDL Neamț. Niță a fost chiar președinte TDL (Tineretul Social-Democrat) Piatra Neamț, funcție pe care a părăsit-o doar pentru că atinsese vârsta maximă. Carabelea a fost membru în biroul TDL Piatra Neamț, probabil chiar vicepreședinte.

Daniel VINCA

 

One thought on “Consilier PSD despre Scandalul Parcărilor: „Doi juveți foști pedeliști se faultează în curtea școlii, populația suferă!”

  1. Primarul, nu primăria, era pregătit încă din 2021, atunci când în luna aprilie a promovat un HCL, aprobat de CL prin care s-a înființat în organigrama primăriei un birou pentru administrarea parcărilor, deci în 2021. A cui este vina că din aprilie 2021 până în februarie 2022 nu s-a „mobilat” cu personal biroul înființat și nu s-au parcurs procedurile pentru preluarea parcărilor (Regulament, bază de date, programe IT, etc)? Unde nu-i cap, vai de … cetățeni!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.