Consilier local PSD despre jurnaliștii din Piatra Neamț: „Oameni de doi lei”, „Caracter josnic”, „Gata de șantaj”

Ziariștii din Piatra Neamț sunt „oameni de doi lei”, „cu caracter josnic”, „gata oricând de șantaj” – asta susține consilierul local PSD Cristian Mihalcea, într-un comentariu „supărat” făcut chiar la postarea șefei sale de organizație, Florentina Luca-Moise.

„Mai trist este că așa-ziși ziariști, cu trecere mare în rândul sforarilor din oraș, oameni de doi lei și cu un caracter josnic, gata oricând de șantaj, orbiți de beneficiile de moment oferite de PNL, nu văd realitatea decât prin ochii lor tulburați de verde (numele lor va fi dezvăluit în viitor)” – acesta este fragmentul de comentariu în care Mihalcea (aflat la al doilea mandat în CL Piatra Neamț) face el analiza presei nemțene.

Probabil că onor consilierul local nu se referă la toată presa, sau cel puțin nu și la cea arondată PSD ci doar la presa care nu satelizează nici cu stânga, nici cu dreapta ci publică și luările de poziție ale tuturor taberelor și este atentă și la derapajele tuturor. Iar cum în Neamț a devenit un fel de infracțiune de lez-majestate dacă îți permiți să observi ȘI derapajele PSD, cu siguranță astfel de jurnaliști sunt cei vizați de Mihalcea.
Dincolo de fenta cu amenințarea din paranteză („numele lor va fi dezvăluit în viitor”) și de evidenta greșeală gramaticală (dacă e vorba de „numele lor” e plural, deci predicatul corect era „vor fi dezvăluite”) este clar cât de asumat este acest ales local dacă nu a avut curaj să spună, în clar, cine sunt cei pe care îi vizează.

Întregul comentariu al alesului local (ca să nu avem vorbe cu scosul din context), în printscreenl de mai jos:

Mai jos, încă un printscreen interesant în care se vede cine sunt cei 3 care au aplaudat (prin like) acest atac (parcă de tip Ana Pauker) la adresa presei nemțene:


Primele aplauze virtuale pentru așa mândrețe de atac la presă, le-a primit Mihalcea chiar de la șefa de organizație municipală Florentina Moise (cea care și făcuse postarea la care comentase colegul și subordonatul ei politic).
În loc să-l corecteze și să-l învețe să facă corect acordul între verb și substantivul cu valență de adverb), „Profesor Florentina Moise” (așa cum este menționată, mai nou, în comunicatele PSD Neamț) dă like. Ciudată atitudine pentru un politician care, declarativ, pune preț pe relații umane și instituționale și care, cu câteva zile în urmă, era anunțată de consilierul județean Alin Antochi drept potențial viitor candidat de primar pentru Piatra Neamț.

Curioși ce anume poate face un politician (care e totuși, cadru didactic și care afișează o conduită publică în care clamează înțelegerea și respectul) să aplaude un astfel de comentariu scos parcă din tenebrele unei dictaturi, i-am adresa Florentinei Luca-Moise o întrebare în acest sens.

Mai jos, în format cover, interesantul răspuns primit de la șefa PSD Piatra Neamț:

 

Clar, nu?, cum e cu respectul și prețuirea pentru jurnaliști după ce dai like la un astfel de atac al unui coleg de partid…
Rămâne ca fiecare cititor să intuiască care ar fi „stimulii” la care s-a gândit șefa PSD Neamț când și-a justificat un astfel de gest…

Revenind la acuzațiile lui Mihalcea, în ce privește partea cu „jurnaliștii și șantajul”, reamintim că istoria presei post-decembriste nemțene consemnează un singur caz de acest fel, cel al fostului ziarist George Norocel Harabagiu, condamnat cu executare pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Iar în ultimii ani, în diversele sale îndeletniciri, acest Harabagiu a fost văzut mai ales pe lângă personaje din PSD cu care a lucrat. Ba pe lîngă Dragnea și Firea (când ar fi condus propaganda online a PSD – vă mai aduceți aminte manipularea cu mutarea huiduielilor de la Halep la Firea, dată în vileag de Victor Ponta?), ba pe lângă fostul prefect PSD, Daniela Soroceanu (angajat fictiv la Troleibuzul ca să poată fi transferat ca șofer la Prefectură).

Dar e greu de crezut că se gândeau Mihalcea (când scria comentariul) sau Moise (când își asuma așa frumusețe de comentariu) la fostul jurnalist-șantajist care a tot mâncat o pâine pe lângă PSD…

Cât îl privește pe Mihalcea care tot pozează într-un fel de înger al dreptății și curățeniei morale, reamintim că nu este la prima ispravă de acest fel (nici ultima din subiectele aflate în documentarea presei nemțene), în timpul campaniei de la alegerile parlamentare, el distribuind un atac mizerabil la adresa unei liberale, cu aluzii și trucaje cu temă sexuală, niște bârfe nesusținute de nicio probă (vezi AICI – Rusine, Cristian Mihalcea! Mizerie de campanie: Trucaje și insinuări erotice!).

Într-un partid sănătos, șeful de organizație locală („Profesor Florentina Luca-Moise” – culmea, și ea victima unor atacuri cu aceeași tematică mizerabilă) ar fi sancționat dur tipul de campanie la care s-a pretat Mihalcea… Dar cum să o facă când, probabil, acele coperți trucate cu liberala erau produse chiar în laboratoare ale PSD Neamț?

În loc de concluzie, în ce-l privește pe consilierul PSD Cristian Mihalcea și afirmațiile lui despre jurnaliști, îi recomandăm ca dacă știe (așa cum susține) despre fapte de șantaj comise de ziariștii pietreni să le dezvăluie public ba, mai mult (cu cât este și ales local) să meargă să anunțe instituțiile în drept.
Altminteri lumea va crede că nu este decât un biet postac care tastează mesaje la normă și o face pe prea-cinstitul politician care îi acuză pe alții (fără probe!) în timp ce el este membru într-o organizație județeană de partid în care, dacă zici despre „dosare penale”, „inculpați”, „DNA”, „rechizitorii pentru fapte de corupție” etc, cam vorbești despre funie în casa spânzuratului…

Vom reveni.

Daniel Vinca.

 

 

One thought on “Consilier local PSD despre jurnaliștii din Piatra Neamț: „Oameni de doi lei”, „Caracter josnic”, „Gata de șantaj”

  1. Acest acar este una dintre cozile de topor ale valutistului . Servil , coloana mladioasa , caracter infect !

Lasă un răspuns