Consilier local: Proiecte de hotărâri pe baza sesizărilor de la cetățeni


Consilierul local pietrean Cătălin Misăilă (ALDE) vrea să inițieze o serie de proiecte de hotărâri care să intre în dezbaterile plenului local, ca urmare a unor probleme pe care le-a aflat de la cetățeni. Misăilă a prezentat astăzi, într-o conferință de presă organizată la sediul filialei județene a ALDE, patru aspecte pe care cetățenii le-au reclamat în audiențele date de el la sediul partidului.
În primul rând, Misăilă a vorbit despre reducerea la jumătate sau chiar eliminarea biletelor de transport în comun din Piatra Neamț pentru elevii care provin din familii cu cel puțin doi copii. „Sunt mame care mi-au adus la cunoștință că nu pot să-și țină copiii în școală, pentru că nu le ajung banii, iar acesta ar fi un prim pas și un mic ajutor pentru aceste familii”, a punctat consilierul local.
Un alt viitor proiect pe care-l are în vedere Misăilă îi privește pe vârstnici și pensionari. „Foarte mulți pensionari și persoane vârstnice mi-au adus la cunoștință faptul că nu își pot permite să-și cumpere un loc de veci în cimitir, din cauza prețului care pentru ei nu este accesibil. După o viață de muncă, în care au contribuit la bugetul local în permanență, aceste categorii de persoane acum ajunse la apusul vieții au nevoie de un sprijin din partea noastră, a celor care am fost aleși să le reprezentăm interesele”, explică acesta.
Nici problema parcărilor de reședință din municipiu nu a fost uitată de consilierul local, acesta explicând că va cere, într-o ședință viitoare, reducerea costurilor la jumătate. Și situația muntelui Cozla este în atenția lui Misăilă, mai ales după ce – spune el – tot mai mulți pietreni care locuiesc în zona respectivă se plâng că terenul o ia la vale. „Știu că s-a făcut o analiză referitoare la situația de acolo, dar nu am văzut până acum niciun document care să certifice siguranța cetățenilor care trăiesc în acea parte a orașului”, a mai spus acesta.
Toate inițiativele pe care le dorește transpuse în proiecte vor fi înaintate, potrivit alesului local, numai după o analiză detaliată, care să le justifice sustenabilitatea. La conferința de presă de astăzi a fost prezent și președintele ALDE Neamț Ion Asaftei, alături de consilierul local Cristian Tihenea și proaspătul consilier județean Iulian Luca.
Alex SÎRBU

One thought on “Consilier local: Proiecte de hotărâri pe baza sesizărilor de la cetățeni

Lasă un răspuns