Consilier local PNL de la Vînători-Neamț, în conflict de interese! A votat pentru închiriere de pajiști deși avea inere direct…

Un ales local din comuna Vînători-Neamț a fost declarat astăzi de A.N.I. în conflict de interese administrativ după ce, în urmă cu doi ani, vota cu zel o hotărâre de CL în care el avea interes patrimonial (închirierea de pajiști în condițiile în care el însuși era șeful unei asociații de creșterea animalelor cu teren închiriat).
Respectivul se numește Vasile Urzică și a fost ales pe lista PNL.

„În calitate de consilier local a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii din data de 27 aprilie 2018, în baza căreia Primăria Vînători Neamț a încheiat un contract de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul privat al comunei Vînători Neamț, cu o asociație (deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât deținea calitatea de președinte în cadrul asociației).
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum şi dispozițiile art. 75, lit. b) și f) şi ale art. 77 din Legea nr. 393/2004″ – se menționează în comunicatul ANI.

Inspectorii de inegritate precizează că e vorba de „fost consilier local” dar pe siteul Primăriei Vînători Neamț, Urzică figurează drept consilier în funcție.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns