Consilier local cu afaceri și datorii


Valentin Ciobanu, consilier local pietrean din partea Partidului Național Liberal este în viața de zi cu zi om de afaceri. În declarația de avere postată pe site-ul Primăriei Piatra Neamț corespunzătoare anului fiscal 2015-2016, alesul local menționează veniturile încasate atât în calitate de administrator al societății Ava Sting, cât și banii care i-au intrat în cont din profitul înregistrat din calitatea de acționar al Ava Expres Distribution.

Afacerea de familie – atât consilierul cât și soția sa având calitate de administrator la prima socitetate și acționar la cea de-a doua – i-a adus alesului local un venit de 8759 lei și un profit de 50 de mii de lei la Ava Sting, alți cinci mii de lei fiind trecuți ca profit de pe urma activității la Ava Expres. Același profit este înscris și în dreptul soției lui Ciobanu, ea depășindu-l pe acesta doar la venitul încasat ca salariat la Ava Sting, unde a câștigat cu 345 de lei mai mult. La acești bani se adaugă alocația primită de la stat pentru cei doi copii ai familiei, câte 759 de lei.
La capitolul bunuri mobile, Ciobanu menționează o remorcă și un ATV, consilierul local fiind cunoscut drept un împătimit al competițiilor off-road și al escapadelor motorizate în natură. Conform aceleiași declarații de avere, soții Ciobanu au în proprietate și un apartament cu o suprafață de 79,57 metri pătrați, situat în Piatra Neamț, pe care l-au cumpărat în urmă cu 10 ani.

Nu în cele din urmă, consilierul local trece în declarația de avere și două credite, ambele contractate pe o durată de 25 de ani, de la aceeași bancă. Primul, în valoare de 49500 de euro, a fost luat în 2007, iar un an mai târziu s-a semnat contract pentru un al doilea împrumut, în valoare de 21500 de euro.

Alex SÎRBU