Consilier liberal despre Carmen Dan şi Brigada Rutieră în Scandalul „M#IE PSD”: „Slugărnicia este suprema competenţă!”

Este de acord că mesajul e discutabil în conţinut dar consideră că tot Scandalul cu plăcuţele M#IE PSD şi turnura luată prin anchetă arată cum nişte „nimeni” apăra Puterea şi nu dreptul cetăţeanului la exprimare – acesta este mesajului consilierului local PNL Luminiţa Moscalu, din CL Piatra Neamţ.

Consiliera liberală punctează şi zelul depus întru „reducerea la tăcere a celor nealiniați” tocmai de instituţii ale statului măcinate de probleme mult mai grave. Iar bugetarii respectivi – deşi nenominalizaţi dar sugestia poate bate şi spre Ministrul de Interne, Carmen Dan dar şi spre şefii şi executanţii de la Poliţia Rutieră – sunt văzuţi drept nişte „meschini funcționari, obedienți și viciați care consideră că slugărnicia este suprema competență…”.

Mai jos, integral, mesajul postat de Luminiţa Moscalu care, în viaţa de zi cu zi, este profesor de Istorie şi de Civică la un liceu din Piatra Neamţ:
<<Niște zeloși agenți ai autorității, niște „nimeni”, de fapt, confiscă agenda publică, implicându-se în a anula libertatea, fie și discutabilă, prin conținutul mesajului, de expresie a celor considerați adversari. Acești „nimeni” apără „naturelul simțitor” al puterii și nu dreptul cetățeanului, inclusiv la protest. Instituțiile statului măcinate de probleme grave omit rezolvarea acestora, fiind preocupate doar de reducerea la tăcere a celor nealiniați. „Banalitatea răului” este tranpusă în realitate de acești meschini funcționari, obedienți și viciați care consideră că slugărnicia este suprema competență…>>.

O întrebare, evident retorică, după un mesaj atât de ferm precum cel de mai sus: preocuparea de „reducere la tăcere a celor nealiniaţi” o fi o caracteristică doar a unei tabere din administraţia/politica românească/nemţeană sau poate fi întâlnită şi prin alte tabere, inclusiv la unii colegi ai consilierei liberale?

D.V.

 

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Consilier liberal despre Carmen Dan şi Brigada Rutieră în Scandalul „M#IE PSD”: „Slugărnicia este suprema competenţă!”

  1. Deci, doamna profesoara de „educatie civica” este de acord cu mesajele obscene?!E adevarat ca militienii au actionat, ca de obicei, prosteste!Cel mai simplu era sa se dea un ordin de ministru prin care sa se interzica circulatia autoturismelor cu mesaje obscene, inclusiv plasate pe placutele de inmatriculare.E foarte posibil ca o astfel de reglementare sa existe pe undeva…Altfel, as fi fost curios , ce ar fi zis doamna profesoara si „organele „daca, de exemplu, cineva venea cu un numar „M..e DNA” sau „M…” SRI”?!Cat despre posibilul mesaj „M..e PNL” (in spiritul dreptului la libera exprimare) , nu ar da nimeni bani pentru a-si pune la masina un asemenea numar din simplul motiv ca PNL-istii se ocupa ei insisi de acest aspect, prin prestatiile sefilor lor…

  2. În postare nu este mesajul la care faceți referire. În consecință, zicerile vă aparțin domnule Ștefan. Extensia spiritului vă frământă tare.

  3. Dar la ce se refera distinsa profesoara, d-le Dan, daca nu la mesajul ghiorlanului emigrat in Suedia?!Nu „extensia spiritului” ma framanta , cum nu ma framanta nici postarea semidocta a doamnei Moscalu si nici macar fraza fara inteles a dumneavoastra!Pur si simplu, nu imi plac marlania si prostia , mai ales daca sunt imbracate intr-o haina „intelectualista”!
    Totodata, sunt de acord cu dl. Vinca care ii sugereaza d-nei Moscalu sa caute slugarnicia si meschinaria inclusiv in partidul domniei-sale si in domeniul in care lucreaza.Pun pariu ca nu va cauta prea mult, ba chiar ar putea incepe cu o analiza a propriei prestatii politice si profesionale..

  4. Nu am sperat să înțelegeți ce am scris. Nu am făcut referire la redactorul ziarului. Cât privește părerea dumneavoastră despre competența autoarei postării nu e cazul să vă exprimați, grobianismul vă aparține.

  5. Statul nemernic este reprezentat de semidocți ca dumneata, domnule Ștefan. Înainte de a pune pumnul în gură celorlalți, n-ar fi rău să luați o pauză de reflecție, chiar de autoevaluare.

Lasă un răspuns