Consilier județean, ștampilat de ANI: Dionisie Dumitrașcu, INCOMPATIBIL!

Încă un consilier județean din Neamț iese șifonat din investigația Agenției Naționale de Integritate. Este vorba de liberalul Dionisie Dumitrașcu, care este și consilier județean dar lucrează pe o funcție importantă la Troleibuzul SA, firmă a cărei acționar unic este chiar CJ Neamț.

DUMITRAȘCU DIONISIE, Consilier Județean în cadrul Consiliului Județean Neamț

INCOMPATIBILITATE
În perioada deţinerii mandatelor de consilier județean (2012 – 2016 și 2016 – 2020), au fost încheiate contracte și note de comandă de prestări de servicii între Consiliul Județean Neamț și o societate comercială în cadrul căreia Consiliul este acționar majoritar, iar persoana evaluată deține funcție de conducere.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și ale art. 93, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, a anunțat ieri ANI, într-un comunicat de presă în care nemțeanul este ștampilat alături de alți 18 aleși locali.
Cu siguranță că – la fel ca mulți alții – Dumitrașcu va ataca în instanță respectiva decizie și că pe acest fond de dispută juridică, alegerile locale viitoare îl vor prinde pe actuala funcție de ales județean.
D.V.

Lasă un răspuns