Consilier Judeţean, ALBA-NEAGRA cu funcţia

În afară de vacantarea funcţiei de consilier judeţean ocupată până acum de liberalul Lucian Pelepco (vot unanim DA, urmează ca PNL să anunţe care va fi supleantul preferat), pe ordinea de zi a şedinţei de azi apăruse şi un proiect de vacantare a postului ocupat de un consilier judeţean PSD, Vasile Baciu.

Numai că la debutul şedinţei, preşedintele Ionel Arsene care era şi iniţiatorul proiectului a uzat de prerogativa stabilită de lege şi a retras proiectul de pe ordinea de zi. Motivul invocat de Arsene a fost că decizia ANI care îl viza pe Baciu a fost atacată iar la instanta de către petent, caz în care, până la o tranşare definitivă a situaţiei în Justiţie, respectivul rămâne în funcţie aşa cum prevede legea.

Baciu a intrat in vizorul ANI apentru o ispravă de pe vremea când era primarul comunei Horia, inspectorii de integritate opinând că acesta a fost în conflict de interese administrativ pentru că, ”în calitate de primar, a semnat concesionarea drepturilor de exploatare a unei pajiști în suprafață de 5,70 ha, situată în comuna Horia, județul Neamț, în favoarea fiului său”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns