Consilier cu succes în business și fără arici la buzunar

valentin-ciobanu1
Valentin Ciobanu, ales local PNL, aflat la primul mandat, este administrator al SC AvaSting SRL și SC AvaScut, pe care le conduce împreună cu soția. Din această funcție de conducere, în 2015 a încasat, potrivit declarației de avere publicată pe site-ul Primăriei Piatra Neamț, suma de 8759 de lei. Soția sa a primit, potrivit aceleiași declarații de avere, o remunerație de 9104 lei. În calitate de acționari ai SC Avasting SRL, soții Ciobanu au încasat fiecare alți 50 de mii de lei, din profit,  iar 5000 de lei au venit din acțiunile deținute la SC Ava Expres Distribution.
Are un pachet de acțiuni în valoare de 15500 de lei la AvaSting și câte 100 de lei la Ava Scut și Ava Expres Distribution. Totodată, Ciobanu mai deține 33,33% din părțile sociale ale Asociației CORP – club offroad Piatra Neamț, al cărei membru fondator și vicepreședinte este, în valoare de 400 de lei.
La secțiunea bunuri imobile, figurează un apartament de 79,57 metri pătrați, cumpărat în anul 2007. Ciobanu și două credite la bănci – unul în valoare de 49500 de euro, contractat în 2007 și scadent în 2032, cel de-al doilea de 21000 de euro, contractat în 2008 și scadent în 2033.
Anul acesta, firma AvaSting pe care o administrează soții Ciobanu a obținut locul I la Topul Firmelor nemțene, ca încununare a activității economice desfășurată în 2015, merit pe care Ciobanu îl atribuie întregii echipe pe care o conduce.  De remarcat este și faptul că alesul local și-a donat indemnizația de consilier local pe 4 luni, pentru expediția de pe vârful Cho-Oyu din Himalaya, desfășurată de alpiniștii pietreni Ionuț Ștefănescu, Iulian Petre și Adrian Laza. Aceasta a fost încheiată cu succes, temerarii noștri reușind să înfigă steagul românesc la 8201 metri.

Alex SÎRBU
Sursa foto: Facebook

N.B.: Așa cum anunțam în urmă cu două zile, vă propunem o „radiografie” a bunurilor și obligațiilor financiare ale aleșilor locali pietreni, precum și a afinităților politice, așa cum sunt ele consemnate în declarațiile de avere și interese.